SADA I ZVANIČNO! Predstavnici Ukrajine otkrili DA LI ĆE UČESTVOVATI na Evroviziji (VIDEO)

Ukrajinski javni servis Suspilne potvrdio je da se predstavnici Ukrajine, grupa Kaluš, pripremaju za učešće na „Pesmi Evrovizije“ u Torinu.

Printscreen

Uprkos spekulacijama da Ukrajina neće učestvovati na „Pesmi Evrovizije“ zbog ratnog stanja i opšte mobilizacije u toj zemlji, javni servis Suspilne potvrdio je na svom Instagram nalogu da su u toku pripreme za učešće njihovih predstavnika u Torinu.

Ukrajinu predstavlja grupa Kaluš, koja je zauzela drugo mesto na nacionalnom takmičenju, nakon što se prvobitno izabrana predstavnica Alina Paš povukla, pošto je bila na Krimu nakon što je Rusija anektirala taj deo Ukrajine 2015. godine, što je protivno ukrajinskim zakonima.

Ukrajinski javni servis je saopštio da je „Pesma Evrovizije“ veoma važna za grupu Kaluš, ali da je bend, istovremeno, usredsređen na situaciju u Ukrajini.

“Postali su aktivniji, volontirali su, prijavili su se u teritorijalnu odbranu i pozvali sve da pomognu Ukrajini”, navodi se u saopštenju.

Ukrajina važi za jednog od glavnih favorita za pobedu na festivalu u Torinu, a jedna je i od najuspešnijih zemalja od svog prvog učešća 2003. godine.

Predstavnici Ukrajine su pobedili na 2004. i 2016. godine, a Ukrajina je jedina zemlja koja se svake godine kvalifikovala u završnicu takmičenja.

Grupa Kaluš trebalo bi da nastupi u prvom polufinalu „Evrosonga“ 10. maja.