SADA I ZVANIČNO! Stigla je vest koja će RASTUŽITI sve fanove princa Harija i Megan Markl

Britanski princ Hari i njegova supruga Megan Markl više neće moći da koriste titule "njihovo kraljevsko visočanstvo", saopštila je Bakingemska palata.

Megan Markl i princ Hari
BETA

Navodi se i da neće više dobijati novac iz javnih fondova za dužnosti članova kraljevske porodice, te da će morati da vrate 2,4 miliona funti novca poreskih obveznika koja su utrošena za renoviranje i opremanje njihove kuće Frogmor kotidž u Berkširu. Par takođe više neće formalno predstavljati kraljicu.

Novi aranžman stupa na snagu na proleće ove godine, saopštila je Palata. Oni će od tada u javnosti biti poznati kao Hari, vojvoda od Saseksa i Megan, vojvotkinja od Saseksa.

Ova odluka doneta je nakon što su Hari i Megan saopštili da se povlače iz kraljevskog života i žele da postanu finansijski nezavisni.

Kraljica Elizabeta II je zvanično podržala njihovu odluku nakon porodičnog sastanka na kom je o tome detaljnije porazgovarala s unukom Harijem.

U najnovijem saopštenju kaže da je zadovoljna jer je nakon “višemesečnih kontroverzi i nagađanja” pronađen konstruktivan put za njenog unuka i njegovu porodicu.

Hari, Megan i Arči će uvek biti veoma voljeni članovi moje porodice. Prepoznajem izazove koje su iskusili kao rezultat intenzivnog nadzora u poslednje dve godine i podržavam njihovu želju za samostalnijim životom. Želim da im se zahvalim na njihovom predanom radu u ovoj zemlji, u zajednici i šire, i posebno sam ponosna na to što je Megan tako brzo postala član porodice. Svi se nadamo da će im današnji sporazum omogućiti da započnu izgradnju srećnog i mirnog novog života – poručila je Elizabeta II za inostrane medije.