Sada imate i izgovor: Evo zašto je masturbacija odlična ideja

Ako ste ikada bili u dilemi, vreme je da raspršite sve sumnje i ugodite sami sebi.

1.Bolje upoznajemo svoje telo i um

Masturbacijom istražujete svoje najintimnije delove, i otkrivate šta vam prija, a šta ne, zbog čega će seks sa partnerom biti mnogo prijatniji.

2. Najsigurnija kontracepcija

Trudnoća i polne bolesti su isključene opcije kada “pomognete sami sebi”. Pored toga, ovo je siguran način da uvek doživite vrhunac. Ima li onda bolje ideje od ove?

3. Dobra je za zdravlje

Život može biti stresan, bez obzira na to da li ste tinejdžer ili odrasla osoba. Tokom masturbacije, u telu i mozgu se oslobađaju acetilkolin, serotonin i dopamin, što može dovesti do psihičkog i telesnog opuštanja.

4. To je prirodno

Dodir je osećaj koji nam omogućava da istražujemo i bolje razumemo svet. Od rođenja deca upoznaju svoja tela dodirom. Isto tako, diranje sopstvenih intimnih delova bi trebalo da bude prirodna stvar, ali iz nekog razloga to nije tako. Shvatanjem masturbacije kao prirodnog dela seksualnog istraživanja možemo da srušimo predrasude i tabue.

5. Priprema za seks

Mnogi će se složiti s tim da prvi seks može da bude zastrašujuće iskustvo. Teško je znati što pali partnera ako nikad pre niste bili s njim, a još je teže znati što vas pali ako nikad niste masturbirali. Masturbacija pruža čvrst temelj za seks s partnerom.