SADA JE I ZVANIČNO POTVRĐENO: Bogati muškarci ŽELE LEPOTICE, a evo i ZAŠTO

Seksi
Pixabay.com

Da je lepota u oku posmatrača, već znamo, ali da je to oko vrlo kritično ako pripada bogatašu otkrili su nam kineski istraživači.

 

Istraživači su sproveli eksperiment na studentima u dugogodišnjim vezama koje su nasumično raspodelili u dve grupe: relativno bogatu i siromašnu. Ispitanici su prošli niz psiholoških igrica i zadataka kako bi se uživeli u dodeljenu ulogu. Zatim su popunjavali upitnik u kom su, između ostalog, ocenjivali zadovoljstvo ljubavnom vezom i fizički izgled partnerke. Ispostavilo se da su “bogati” ispitanici bili manje zadovoljni izgledom partnerke nego “siromašni”. Kod žena, zamišljeno bogatstvo nije imalo efekta na ocenu zadovoljstva partnerovim izgledom.

I dok je ovaj eksperiment donekle iznenadio naučnike, drugi je potvrdio ranija saznanja o većem samopouzdanju dobrostojećih osoba. Bogati muškarci i žene pokazali su veću spremnost da priđu atraktivnom pripadniku suprotnog pola.

Studija je objavljena u magazinu “Granice u psihologiji”, a naučnici veruju da njeni rezultati važe u svim kulturama, jer je osnovni princip biranja partnera sličan svuda.