ŠALJIVI HOROSKOP: Kako se koji znak PONAŠA U KAFANI? (GIF)

bar
pixabay.com

Ko je boem i hedonista? Ko lomi čaše i ko se penje na sto? Važno je da znate pre nego što se uputite u kafanu, a naš šaljivi horoskop će vam to oktiriti!

 

OVAN – zna kako da uživa

Iako je Ovan, u kafani uživa kao riba u vodi, bez obzira na povod. Kad malo više popije (što mu uopšte nije teško) počinje da se ponaša vrlo direktno naročito prema predstavnicama lepšeg pola, kao u stihu jedne čuvene pesme: “Priđem i kažem biću kratak…”. Iako je usredsređen na svoj “plen” ženskog roda, i dalje zabavlja celo društvo i priča viceve. Žena Ovan je glavna u kafani, poručuje duple ture za celo društvo, “kiti” muziku i naručuje pesme.

BIK – časti muziku

Najradije bi voleo da ima svoju kafanu što i nije tako retko, ali ako je nema, onda ima svoje omiljeno mesto gde ga svi poznaju, od konobara do prodavaca cveća. Okuplja muziku oko svog stola i ne da im da idu, ali ih bogato čašćava, naručuje pesme, ugađa svojoj lepšoj polovini, ili nekoj dami koja mu se dopala. Žena Bik takođe uživa u kafanskom ambijentu, voli i da zapeva, pa su karaoke u nekom restoranu na obali reke kao stvorene za nju.

BLIZANCI – najlepši provod

Sa Blizancima u kafani možete se najlepše provesti bez obzira da li tamo odlazite kao zaljubljeni par, ili prijatelji koji su se tek upoznali. Muškarac rođen u tom zodijačkom znaku ume da bude neodoljiv, jer zna i ono što drugi ne znaju, imitira, peva, igra i zabavlja društvo. Žena Blizanac uvek je u društvu mlađih, ne drži partnera na oku, jer obično nije ljubomorna i zabavlja se kao dete, ili bolje rečeno kao velika devojčica.

RAK – kafana druga kuća

Iako najviše voli svoju kuću i porodicu, za Raka je druga kuća, najčešće njegova omiljena kafana, jer nigde ne može tako da se opusti uz “čašicu razgovora” sa prijateljima – zapeva, zaigra i tako do kasnih večernjih, ili ranih jutarnjih sati. Račica ume da se uhvati i u kolo i da zapleše tango, jer voli da se opusti i to radije sa prijateljicama, a kada je sa ljubavnim partnerom gleda u njega kao da niko drugi oko nje ne postoji.

LAV – kralj zabave

Kralj zabave, igre i svih mogućih proslava, sve ume da organizuje u svojoj omiljenoj kafani, gde ga muzika s poštovanjem pozdravlja, a konobari trče da mu otvore vrata, čim ga ugledaju. Lavica, atraktivna i provokativna, prvo “snimi” situaciju i odmeri društvo u kojem se našla, pa onda tek stupa na scenu. I to onda kada su svi pogledi sigurno uprti u nju, kad je ona na njenom “tronu” – plesnom podijumu, jer zna da je tada neodoljiva.

 

DEVICA – naručuju se ture neprekidno

Rođen za merak i opuštanje, a ko bi to rekao, kad je muška Devica onako uglađena, pristojna i uzdržana? Čim malo popije i atmosfera počinje da se zagreva, on je taj koji u kafani naručuje ture, dosipa piće svima i podiže nivo raspoloženja do one tačke kada svi već malo posustanu. Tada Devica stupa na scenu, nešto se u njoj budi, i dešava se da zaigra i na šanku ili stolu, svejedno. Ženska Devica će se praviti kao da se radi o njenoj sestri bliznakinji koja je sinoć tamo ludovala, a ne ona.

 

VAGA – boem i hedonista

Boem, džentlemen, hedonista – muška Vaga ne može bez uživanja sa društvom u kafan. Insistira da plati račun, brine jesu li čaše pune, ne da muzici da se odmakne od njegovog stola, ali ih i bogato čašćava. Ženska Vaga bira otmene restorane za trač partije sa prijateljicama, a kada odluči da ide u “štetu” – bira splavove sa muzikom gde ostaje do zore. Iza njene uzdržane pojave izbija želja za provodom, pa ona ne gleda na sat.

ŠKORPIJA – užva u kafanskoj atmosferi

Elegantna i bučna, magnetski privlačna za suprotni pol, uživa u kafanskoj atmosferi, praveći se da nije primetila osobu koja je guta očima. Ne dozvoljava vam da napustite zabavu, kad vi hoćete već kad vam ona dozvoli. Žena Škorpija bira restoran, ume “muški” da popije, ili je totalni antialkoholičar. Ipak to je ne sprečava da uživa u flertovanju sa muškarcem na položaju ili sa dubljim džepom, jer njen udvarač ne može biti bilo ko.

STRELAC – samo poznate kafane

Obožava kafanu, ali neku na glasu, u centralnoj gradskoj zoni gde dolaze poznate osobe uključujući i njega, jer muški Strelac svuda je omiljen gost. Ume da započne razgovor o nekoj vrućoj temi, ali ume i da se kontroliše, kad popije, ne pravi skandale. Žena Strelac se naizgled uspešno uklapa u bilo kom društvu i u bilo kojoj kafani, mada voli da menja restorane i isprobava nove, jer je avanturista u duši.

JARAC – crno vino i dobra muzika

Žena Jarac, za razliku od uobičajenog mišljenja, da samo radi, radi i radi, da je uštogljena i uzdržana, ume itekako da se opusti u pravom kafanskom ambijentu, uz crno vino i dobru muziku, pa i da zaigra sa zadovoljstvom.

Muškarac Jarac, naizgled stidljiv i rasejan, u kafani ostaje da luduje do ranih jutarnjih sati i ne dozvoljava drugima da odu ranije, tako da ga neki prijatelji prosto ne mogu prepoznati, naročito kolege sa posla.

VODOLIJA – kafanu doživljava kao prenoćište

Kad god došao, dobrodošao, kako kući, tako i u kafanu. Jer, Vodolija ne pravi razliku, s obzirom da svoj dom najčešće doživljava kao prenoćište, a “birtiju” naprosto obožava, jer u njoj ima svega što on voli, i pića i prijatelja i flertovanja. Žena Vodolija ume da dočeka zoru u omiljenom kafiću s drugaricama, dok njen dragi kod kuće igra igrice na kompjuteru.

RIBE – boem za sebe

On se tako lepo oseća u kafani, pogotovo sa svojim muškim društvom, jer već se zna i šta ko voli da pije i koliko može da popije, a i kakvu muziku ko voli da sluša. Koga je još briga koliko je sati, kad je njemu tako lepo, kao u nekom drugom svetu iz njegove mašte. Žena Riba voli diskretna mesta, po mogućstvu u blizini reke, vrhunsko posluženje i džentlmena koji skače na svaki njen mig, pa od nje treba učiti umetnost fine boemštine.loading...