ŠAMPIONI NIKADA NE ODUSTAJU: Dijagnostikovana joj je neizlečiva bolest, ali NAĐA HIGL OTKRIVA ŠTA PLANIRA DALJE

Nađa Higl
Wikipedia/Verbatimdat

Svetska šampionka u plivanju u jednom periodu života je imala sve, karijeru i porodicu, a onda su stvari krenule nizbrdo.

 

Dijagnostifikovanje ulceroznog kolitisa, upale debelog creva, a zatim i teškog perioda obeleženog postporođajnom depresijom, proslavljena sportistkinja je pronašla snage u sebi da se uhvati u koštac sa životom i još jednom, kao u olimpijskom bazenu, izađe kao pobednik.

 
Iako njeno izlečenje nije potpuno i svakog dana se bori sa neizvesnošću vezanom za zdravstveno stanje, ona kuje velike planove za budućnost i uverena je u to da sreća prati hrabre, pa da će tako biti i u njenom slučaju.

– Pre godinu dana upisala sam menadžment ljudskih resursa, a pre nešto više od mesec dana, posle duge potrage, dobila sam posao iz snova u toj struci, koji me istinski ispunjava – ispričala je uz osmeh Nađa za Hello o svom ponosu što se posvetila fakultetu i obrazovanju.

Sportistkinja je zatim otkrila planove o budućim poslovnim projektima.

– Volela bih da otvorim školicu plivanja u Pančevu i da kao trener budem uz vodu koju toliko volim kako bih deci prenosila svoje znanje i iskustvo. Pre nekoliko meseci predala sam projekat, ali još čekam projekat – dodala je plivačica.