ŠAMPIONKA SE BORI ZA ZDRAVLJE: Nađu Higl napala neizlečiva bolest!

Nađa Higl
sr.wikipedia.org/wiki/Нађа_Хигл

Najbolja srpska plivačica Nađa Higl objavila je da bije najtežu životnu bitku, protiv neizlečive bolesti, koju, na sreću, može da drži pod kontrolom.

 

Kako je saopštila na svom sajtu, šampionka sveta iz 2009. godine Nađa Higl boluje od ulceroznog kolitisa, bolesti debelog creva, koja joj je nedavno dijagnostifikovana.

 
U prvi mah sam bila užasnuta jer je to autoimuna bolest koja že me pratiti do kraja života. Ali, imam dva najlepša motiva za borbu. Iako zbog bolesti nisam uspevala da se izborim sa dve male bebe, srećna sam što imam priliku da ozdravim i da ih gledam kako rastu. Zahvalna sam što je bolest može da se kontroliše i sa kojom može da se živi kad se uvede u stanje remisije. Ja sam na putu ka tome – napisala je, između ostalog, Nađa Higl.

Tek kad su lekari otkrili o kojoj se bolesti radi, naša plivačica je hospitalizovana i tek kada uz pravu terapiju oseća boljitak.

Nadam se da ću uz pomoć biološke terapije doći do rezultata – dodala je Higlova, bivša prvakinja planete.

Nađa Higl je na Svetskom prvenstvu 2009. u Rimu osvojila zlatnu medalju na 200 metara prsnim stilom, što je njen najveći uspeh.