ŠAMPON I ASPIRIN: Ovo je sve što vam treba za FANTASTIČNU kosu

kosa
FLICKR/McNeney

Aspirin za vas može da učini i mnogo više od eliminisanja bola

 

Jedan od najprodavanijih lekova protiv bola je aspirin! Međutim, aspirin za vas može da učini i mnogo više od eliminisanja bola. Ovde su neke ne-medicinske koristi koje će vam pomoći u svakodnevnom životu.

1. Protiv peruti

Aspirin sadrži salicilnu kiselinu. Ova kiselina vlaži i može da pomogne kod peruti u kosi. Osim toga, može da zaštiti kožu od upala. Za suvu kožu, aspirin postiže efekat pilinga.

Izlomite 2-3 aspirina u ruci i pomešajte ga sa količinom šampona kojim inače perete kosu. Neka odstoji par minuta, a onda isperite.

2. Sredstvo za čišćenje kože

Salicilne kiseline će ukloniti mast i mrtve ćelije sa kože. Aspirin je takođe i dobar protivnik akni. Smanjuje otoke, čisti pore i deluje umirujuće na kožu.

Slomite aspirin tablete sa četvrtinom šolje vode i kafenom kašičicom meda. Utrljajte smesu na kožu i nakon deset minuta isperite.

3. Uklanja fleke od znoja

Mrlje od znoja ponekad jedva uklonimo. Pogotovo one žute! Aspirin može pomoći u ovom slučaju.

Izdrobite 5 tableta i pomešajte sa četvrtinom šolje vode i ostavite na tkanini da deluje nekoliko minuta. Potom isperite i operite odeću na uobičajen način.

4. Automehaničar

Ako vaš akumulator ne uspeva da upali auto, verovatno je prazan. Ukoliko nemate vremena da čekate pomoć na putu, uradite sledeće: slomite nekoliko tableta aspirina i pokušajte da ih ubacite na otvore na akumulatoru.

Salicilna kiselina reaguje sa sumpornom kiselinom unutar akumulatora i odmah će ga vratiti u život.

5. U bašti

Salicilna kiselina je u mogućnosti da blokira proizvodnju etilena. To je glavni uzrok venuća cveća u bašti i buketu.
Pomoću mešavine 3 tablete aspirina sa čašom vode, vaše cveće će duže ostati sveže.

Podelite sa prijateljima, značiće im!