SANJALI STE BIVŠU LJUBAV? Nema razloga za brigu, evo šta to može da znači

Naravno da snove ne možemo da kontrolišemo, a to što sanjamo bivše partnere može da bude malo nezgodno.

Spavanje
imagerymajestic/freedigitalphotos.net

Nije kao da želite da se vrate, ali ipak ste i preplakali, bacili sve stvari koje vas podsećaju na vas dvoje, prošli kroz fazu pisanja pod dejstvom alkohola i nastavile dalje kada vam bivši dolazi u san.

Utešno je to što snovi o bivšim partnerima i nisu toliko loša stvar. Ista stvar je kao i sa snovima u kojima ostajete bez zuba, što je pokazatelj da ste pod velikim stresom zbog promene u vašem životu sa kojom se teško mirite. Ukoliko ste trenutno u vezi i sanjate bivše, možda vam je trenutna veza u nekoj vrsti krize pa vam ti snovi pomažu da prevaziđete stresnu stvarnost.

To što vam se nekadašnja ljubav i partner javljaju u snovima može da bude samo podsetnik kako ste se nekada nekome dali i pokazali najlepša osećanja kojaljudsko biće može da ima prema nekome. Bivši se u snovima javljaju najčešće zbog nedovršenih poslova. Psiholog specijalista za analizu snova i veza u Filadelfiji doktorka Marion Rudin Frank otkrila je da su snovi veoma intimna stvar, ali da nikada nisu nasumični. Svaki od njih je prikaz onoga sa čime se borite na javi i zbog toga ima previše značenja. Ovo su samo neka od najčešćih.

Nešto vam nedostaje u životu – nedostaje vam intimnost u stvarnosti pa se vraćate osobi sa kojom ste to imali.

Potrebna je mala pomoć vezi u kojoj ste sada – moguće je da se borite sa nekim problemom u trenutnoj vezi.

Neka sitnica vas je podsetila na bivšeg partnera – čak i miris istog parfema može da vas vrati nazad u prošlost.

Nedostaje vam samopouzdanja – neki deo vas još nije u potpunosti siguran od raskida.

Nerviraju vas drugi ljudi – verovatno imate neka negativna osećanja prema bivšem, pa kada vam opet neka osoba probudi takva osećanja, vi sanjate bivše.

Nedostaje vam bivši ili neki dobar deo veze – iako je veza završena, nije čudno da vam osoba ili nešto njeno nedostaje.

Potrebno vam je malo više intimnosti – ako sanjate da se ljubite ili imate seks sa bivšim, možda vam upravo to i nedostaje u stvarnosti.

Sanjate da imate decu sa bivšim – deca predstavljaju kreativnost u snovima i ideje koje rastu, zato to i nije tako loše.

Nalazite se u fazi zaceljenja – možda sanjate kako vam se bivši izvinjava i moli vas za oproštaj zbog toga što vam je uradio pa vas to može radovati jer konačno nastavljate dalje.

Još imate osećanja prema njemu – često ljudi sanjaju kako nastavljaju da žive srećan život sa bivšim partnerom pa to znači da još niste raskrstili sa njim i vašim osećanjima.

Nastavljate dalje – raskid u snu znači da ste konačno nastavili dalje, pogotovo je značajno ako ovo sanjate nakon što vas je bivši partner povredio.

Snovi mogu da budu deo vašeg zaceljenja, piše Womanshealthmag. Mogu da imaju bezbroj značenja, ali su i prilika da konačno raskrstite sa bivšima. Predlažemo vam da sve snove zapisujete kako biste ih se sećali. Možete kasnije o tome da porazgovarate sa terapeutom i sećaćete se svih detalja.