SAVETI DIZAJNERA: Evo kako da staroj garderobi udahnete NOV SJAJ

Ako nemate dovoljno sredstava, a želite da sebi osvežite garderober, ne morate da se upustite u šoping. Dovoljno je da se pozabavite odevnim komadima koje već imate kod kuće, uz naše savete.

Haljine Butik Odeća
Dnevno.rs/Petar Marković

Svetli akcenti

Staroj odeći je vredno dodati nekoliko svetlih stvari za savršen izgled. Jakna boje limuna, cipele u tirkiznoj boji, torba koralno crvene boje… Na taj način odeća će se transformisati brzinom munje, a vaša okolina neće moći da sakrije svoje divljenje. Nekoliko pari svetlih cipela i moderna torba postaraće se da stare stvari dobiju svežinu i izgledaju kao potpuno nove.

Novi život starim stvarima

Svako od nas ima omiljene farmerke i majice koje se savršeno uklapaju. Ukoliko su previše stare, nemojte žuriti da ih se otarasite. Bele i ostale majice se lako „nadograđuju“. Možete da vežete košulju preko nje ili je ukrasite velikim brošom što može izgledati veoma originalno. Oni koji dobro crtaju, majicu mogu ukrasiti akrilima. Provereno – to ne samo da menja stvar, već vam omogućava da sebe predstavite na potpuno inovativan i interesantan način.

Postoji mnogo opcija za osvežavanje starih farmerki. Perlice, šljokice, trake i čipka – sve to do neprepoznavanja može promeniti uobičajenu stvar. Pomoću deterdženta za izbeljivanje možete na farmericama napisati nešto ili stvoriti nekakve šare – svakako, uvek ima prostora za maštu, piše cosmopolitan.rs.

Oslonite se na osnovne stvari

Prvi i, verovatno, najvažniji savet za one koji žele da uvek budu stilizovani: sastavite pravu osnovnu garderobu. Ne jurite za trendovskim stvarima. Obično su skupe i vrlo brzo gube važnost. Osnovne stvari su dobre jer se idealno mogu kombinovati jedna sa drugom, a kompetentnim dodavanjem detalja stvara se osećaj iznošenja noviteta. Štaviše, takva odeća dugo ne izlazi iz mode i može poslužiti godinama.