SAVETI DIZAJNERA: Šta su UNUTRAŠNJA VRATA i kako mogu da vam preporode POSLOVNI PROSTOR?

Koliko su važna unutrašnja vrata u radnim prostorijama? Šta moraju da ispune? Na šta obratiti pažnju pri odabiru? Šta je „ne, nikako“? Odgovore pročitajte u nastavku daljeg teksta…

Posao
Foter / Dwonderwall / photo on flickr

Sobna vrata su važan deo unutrašnje stolarije i proizvode se od različitih materijala pa i daju različite učinke. Najbolja unutrašnja vrata imaju ove osobine:

  • Čvrsta su, ali i laka
  • Odličan su izolator od buke i temperaturnih razlika
  • Imaju kvalitetan okov (šarke, bravu)
  • Ne menjaju se ni posle nekoliko decenija upotrebe
  • Dekorativna su
  • Prave se i sa raznim dodacima

Sve ove osobine kvalitetnih unutrašnjih vrata su neophodne i za kancelarijski prostor, možda čak i više nego za domove jer pomažu da radnici budu efikasniji, a firma bolje prezentovana.

Unutrašnja vrata od drveta

Na tržištu postoje različiti modeli koji se prave od plastike, aluminijuma ili drugih materijala, ali unutrašnja vrata od drveta su najbolji izbor po svim parametrima. Drvo obezbeđuje najveći stepen kvaliteta, komfora upotrebe, trajnosti i zdravstveno je najprihvatljiviji za korišćenje.

Najbolja sobna vrata za kancelarije se prave različitih debljina i od različitih vrsta drveta. Krilo vrata može biti ispunjeno kao saće, perforiranom ivericom ili sendvičem punog drveta i mdf-a, za najveće izazove. I tu je samo početak…

Trebalo bi da postoji i izbor dezena, da li su šarke klasične ili brodske, padajući prag, aluminijumske lajsne, magnetna brava…

A da ne bi kupci sami brinuli o kvalitetu o kome malo toga znaju, treba kupovati od proizvođača koji imaju makar CE znak (sertifikat neophodan u EU), a nisu na odmeti ni drugi sertifikati.

Personalizovana sobna vrata za svaki poslovni prostor

Kada se izabere najbolji proizvođač biće jasno da su svaka unutrašnja vrata unikat zahvaljujući posebnim dodacima koji se prilagođavaju kupcu. Ni poslovni prostor ne odstupa od toga.

Sobna vrata za kancelarije ne treba da budu jednolična i ista već se prilagođavaju zahtevu svake prostorije. Ovako će izgledati još i lepše naročito ako svaka imaju neku zajedničku tačku, npr. vrstu drveta i boju, a da se razlikuju prema poziciji stakala koje sadrže, svetlarniku, da li su leva ili desna.

Za kancelarije u kojima se primaju klijenti treba odabrati unutrašnja vrata koja su dekorativna, ali daju privatnost. Mogu biti i cela od stakla, čak i dupla sobna vrata, ali ne i transparentna pa se traži mat, peskirano ili staklo u boji.

Za prolazne hodnike su najbolja vrata sa više stakla pa čak i kada se zatvore daju iluziju da je prostor jedna celina. A za direktora…

Za kancelarije kod koji su uvek vrata zatvorena i uz veliku izolacionu potrebu (kancelarije upravljačkog dela firme) treba birati unutrašnja drvena vrata, ali sa svetlarnikom na vrhu. Hodnik će biti svetliji, vrata će biti dekorativnija, a privatnost neće nikako biti narušena!

Ne treba zaboraviti da su vrata ta koja dočekuju klijenta i mogu biti iskorišćena za stvaranje pozitivnog mišljenja i bez direktne promocije. Uz tu prednost pravilnim izborom unutrašnjih vrata obezbeđuje se i to da ona funkcionišu odlično, da ne zahtevaju nikakve popravke i da dekorišu prostor. Bolje od toga ne može!