SAVETI: Evo kako da se ofarbate bez ičije pomoći

Četiri koraka kako da lako ofarbate kosu kao profesionalac:

Kosa mora da bude suva, ali nikako sveže oprana: Ako imate kovrdžavu kosu ili je zamršena, ‘izvucite’ je na četku i fen i dobro raščešljajte kako biste lakše i ravnomernije naneli boju. Podelite kosu u četiri dela, odnosno na dva razdeljka – po sredini i popreko i svaku četvrtinu izdvojite šnalom za kosu.

Vazelinom ili vrlo masnom kremom (poput dečije) detaljno namažite čelo i vrat, sve do korena kose. Namažite i čitave uši. To će sprečiti nastajanje tamnih mrlja po koži koje se posle vrlo teško uklanjaju. Kada završite, izmešajte boju u posudi i stavite najlonske rukavice.

Četkom ili aplikatorom detaljno namažite koren kose, počevši od razdeljaka. Otkačite četvrtinu kose, nanesite boju na koren i istrljajte kako bi se boja ravnomerno rasporedila, pa ponovno zakačite šnalom. Postupak ponovite i na ostalim četvrtinama.

Nakon korena nanesite boju i na ostatak pramenova: Skinite šnalu s četvrtine kose, nanesite boju i dobro je utrljajte u pramen kako bi se ravnomerno rasporedila. Postupak ponovite i na ostalim četvrtinama. Boju ostavite da stoji po uputstvu i isperite je prvo običnom vodom, a potom nanesite šampon. Nakon što isperete šampon, nanesite regenerator i temeljno ga isperite, piše Zadovoljna.hr.