Saveti koje vam u agenciji neće dati, a koje znaju svi iskusni putnici: Postoji JEFTIN NAČIN DA OBIĐETE RIM

Predstavnik regije Lacio, najpopularniji, najbrojniji i glavni grad Italije je Rim. Prestonica koja svojom neobuzdanom lepotom, raskošom i čarima oduzima dah svakom stanovniku, a posebno turistima širom sveta, čini da svako poželi ponovo da dođe i stekne neka nova iskustva.

Bazilika Svetog Petra
pixabay.com

Rim važi za svetski poznati grad koji gotovo svaka osoba želi posetiti. Mnogo je razloga zašto je dobro otići na putovanje u prestonicu Italije. U ovom tekstu dajemo neke od njih, ali i načine kako da najjednostavnije realizujete uspešan put, bez stresa, napetosti i praznih džepova.

Uz znatne finansijske uštede, moguće je samostalno otputovati u omiljene evropske i svetske prestonice.

“Večni grad” – bezvremenska lepota

rim
Pixabay.com

Rim je poznat kao „večni grad“ jer obiluje kutlurnim i istorijskim znamenitostima, utvrđenjima i zdanjima koja datiraju iz pre nove ere, čak i nešto manje od 30 vekova unazad. Obiluje prirodnim lepotama, čistotom, visokom modom, izvanrednom hranom i raznim sferama umetnosti.

Mnoštvo trgova dostupno je za šetnju, odmor, šoping i kulturne manifestacije. Tu se ubrajaju: Trg Navona, Mikelanđelov trg Kampidoljo, Španski trg, Farneze, Trg Cveća, Minervin trg, Venecijski i mnogi drugi. Kultura, religija i istorija nizale su nova događanja i činjenice sa smenom različitih perioda: renesanse i baroka, neoklasicizma, fašizma i savremenog doba. Turistički, svaki posetilac može videti različite tvorevine ovih perioda, koji su iznedrili svetske atrakcije.

Dominacija čistih, zelenih površina vidljiva je u svim delovima grada, posebno u centru, oko svetski poznatih vila. Jedna od njih je vila Borgeze, koja datira još iz 19. veka i okružena je palatama, baštama, muzejima i galerijama. Obavezno što turisti ne propuštaju, jeste obilazak Rima, kroz panoramsko razgledanje. Tada se potpuno uviđaju različiti arhitektonski stilovi, iz različitih perioda. Preporuka za putovanje u Rim su nezaobilazne atrakcije, kao što su: Palata Senatorio, raskošna građevina Krivinal, obelisci u centru trgova, Palata Spada, Fontana di Trevi, crkva Svetog Petra, Vatikanski muzeji, Forum Romanum i nezaobilazni Koloseum – najveći amfiteatar na otvorenom iz perioda Rimskog carstva.

Noćni provod je poznat u Italiji, uz bogatu vinsku ponudu i kvalitetnu italijansku hranu. Ne zaobilaze se paste i pice, ali ni drugi specijaliteti. Mnoštvo barova, restorana, ali i klubova i diskoteka, čini da se u Rimu osetite kao “kod kuće”, slušajući svetski poznate i domaće hitove. Teško je izvodljivo da sve ono što želite da posetite u Rimu obiđete kroz jedno putovanje, posebno ukoliko se radi o vikend turi, ili generalno manjem broju dana, kada se obično putovanje iznova i iznova organizuje. Najjednostavniji odlazak u glavni grad Italije je uz avio karte Beograd Rim.

Putovanje u Rim – avionski prevoz je broj jedan

Avion
Pixabay.com

Ukoliko planirate da otputujete u srce Italije, najjednostavnije ćete to organizovati kupovinom avio karte Beograd Rim. Avionski prevoz važi za bezbedan, brz i pouzdan. Dostupnost avio prevoza je velika, i organizuje se od strane različitih kompanija, koje se razlikuju po klasama, uslugama i cenovnom rangu. Aerodromska procedura se obavezno detaljno prolazi, moguće je poneti više prtljaga, za šta postoje posebno propisana pravila i procedure. Neophodno je proći carinsku, pasošku i kontrolu prtljaga.

Upoznavanje sa domaćim i aerodromima u Rimu moguće je putem internet pretraživača, jer su mnoge informacije dostupne “online”, pa nema potrebe za stresom i strahom. Trajanje samog putovanja uz avio karte do Rima ne prelazi nekih 90 minuta u jednom pravcu, tako da nema prostora za umor i stres tokom putovanja. Jedino stresno može biti ukoliko baš prvi put letite.

Beograd Rim avion leti skoro svakodnevno a cena avio karte do Rima kreće se od nekih 50 pa sve do 180 evra. „Low cost“ avio prevoznici zaračunavaju niže cene karte za rane rezervacije, dok standardne cene karata budu oko 150 evra.

Dodatne usluge posebno se naplaćuju. Tu se uračunava dopunski prtljag, biznis klasa za putovanje i slično. Luksuzna, odnosno biznis klasa iznedrila je mnogostruke usluge, pa cena karte ide i više od 500 evra. Jeftinija cena za avio karte Beograd Rim dobija se ranim rezervacijama – više i od dva meseca, odlučivanjem za povratnu kartu, neke „online“ kupovine, grupne karte i angažovanje „low cost“ kompanija. Odlazni i povratni termini su uglavnom od ranih jutarnjih časova, do kasnog popodneva, od čega takođe može zavisiti cena avio karte do Rima. Međutim, udobnost, brzina i sigurnost avio prevoza daje maksimalnu korist uz određene novčane izdatke.

Samostalna organizacija putovanja u Rim

Pixabay.com

Odlazak na putovanje često se organizuje u samostalnoj režiji, a nekada i uz kompletne turističke aranžmane. U slučaju da nemate dovoljno vremena da se bavite organizacijom prevoza, obilazaka, smeštaja i obroka, turistički aranžman je pun pogodak. Međutim, ako raspolažete slobodnim vremenom i sigurniji ste ukoliko sami odredite cilj i način vašeg putovanja u Rim, imaćete dosta posla, ali i vrlo verovatno savršeno putovanje.

Prvo je neophodno da uskladite godišnji odmor sa mogućnošću za odlazak u Rim. Pronađite cenovne rangove za avio karte do Rima, kao i sve raspoložive termine. Nekada će se cena karte promeniti u kratkom vremenskom periodu, a nekada ne, u zavisnosti od ponude i tražnje za ovom popularnom destinacijom.

Vaš odmor, avio karte Beograd Rim, smeštaj, planirani obilasci i termin povratka treba da budu maksimalno usklađeni. Izbor avio kompanije treba da bude usmeren na iskustva putnika, preporuke prijatelja i naravno, finansijske mogućnosti. Pronalazak smeštaja često je zahtevan i isrpan proces, ali pažnja treba da bude usmerena na posetu rimskim znamenitostima, jer uglavnom se u hotelima, motelima i drugim smeštajima provede samo nekoliko sati tokom noći. Još ukoliko ste ljubitelj dobrog noćnog provoda u Rimu, to vreme se dodatno skraćuje.

Izbor turističkih atrakcija koje se mogu posetiti su brojne, pa je poželjno unapred isplanirati neko predviđeno vreme koje se dnevno odvaja za obilaske. Savet prijatelja, kvalitetan tekst ili pozivi turističkim agencijama su uvek dobrodošli. Avio karte za Rim su dostupne u svakom internet kutku, pa je organizacija turističke ture za ovaj grad, kao i za mnoge druge svetske prestonice, znatno olakšana i omogućena „iz fotelje“.

Putovanje u Rim željeni je turistički obilazak mnogim ljubiteljima upoznavanja novih krajeva sveta, kulture, istorije, običaja i životnih tokova. Samostalna organizacija podrazumeva prvobitno određivanje termina i kupovinu avio karte do Rima. Avionski prevoz odličan je za svako putovanje, posebno turističke obilaske. Prometnost i dostupnost nekoliko aerodroma u italijanskoj prestonici, omogućava jednostavno snalaženje i brzo pronalaženje atraktivnih turističkih znamenitosti.