SAVETI STJUARDESE ZA PRIJATNO PUTOVANJE: Najbolji letovi počinju u ovo doba dana

Doba dana u kojem letite avionom vrlo je važno ukoliko želite da imate što bolji tretman posade na letu.

Avion
Pixabay.com

Bivša stjuardesa Stela Konoli otkrila je da odnos posade prema putnicima nije uvek isti. Konoli je ranije radila kao stjuardesa na letovima iz Njujorka rekla je da su raniji letovi bolja opcija, pa potom obrazložila i zašto.

– Ranojutarnji letovi su najbolji, gotovo uvek stižu na vreme, stoga biste mogli izbeći stresne situacije. Želimo se vratiti kući ili doći do naših odredišta jednako kao i vi. Srećniji smo ako let počinje na vreme – rekla je.

Takođe, Konoli kaže da raniji letovi ne znače samo ljubaznije osoblje, već i mnogo čistije avione za koje je manja verovatnoća da će kasniti.

– Kako dan odmiče, ako jedan let kasni, veća je verovatnoća da će drugi letovi biti odloženi. Preporučujem rano letenje – dodala je i istakla da se vreme kašnjenja može povećavati od šest ujutro.

Na stranici FiveThirtyEight nalazi se grafikon koji pokazuje da je prosečno kašnjenje leta samo osam minuta u 6 ujutro, a u 18 sati dostiže čak 21 minutu.

Prema Nacionalnoj laboratoriji za ozbiljne oluje postoji manja verovatnoća da ćete doživeti turbulencije ukoliko letite rano ujutro. Razlog tome su grmljavine koje se češće događaju u poslepodnevnim satima.