SAVETI STRUČNJAKA: Ovo su najčešće modne greške koje DODAJU GODINE, naučite kako da ih IZBEGNETE!

Lični stil nikako ne treba da menjate jer on nema nikakve veze s godinama koje imate.

pixabay.com

Kad razmišljamo o tome šta ženu može u sekundi da učini da izgleda starijom nego što zaista jeste, obično nam prvo na pamet padaju greške sa šminkom – ali, kako se čini, ponekad odgovor leži u onim modnim izazovima.

Postoje sitne greške koje pravimo pri oblačenju i kombinovanju odeće zbog kojih možda ostavljamo drugačiji utisak od onog koji smo želele. U svakom slučaju, lični stil nikako ne treba da menjate (bez obzira na gomilu trendova koji nam svakodnevno dolaze i odlaze!) jer on nema nikakve veze s godinama koje imate, međutim o ove četiri modne greške svakako treba da povedete računa:

Loše krojena suknja/haljina

 

@ohpolly 🖤

A post shared by Charlotte Emily Sanders (@charlotteemilysanders) on

Uski kroj suknje do kolena može da izgleda vrlo poslovno, ali i prilično seksi – u doslovno svakoj dobi! Međutim, takva suknja mora savršeno da ti stoji, jer u suprotnom odaje sasvim drukčiji utisak. U prevodu, pazite na kroj suknje i haljine užeg kroja, jer ovi komadi zaista treba da pristaju uz telo. Ako su preširoke, odnosno loše krojene, obavezno ih prektojite tako da vam idu uz telo, jer će vas u protivnom proširiti na delovima tela gde to nikako ne želite.

Cipele i torba u istoj boji

Pre Beyoncé dinner with @houseofcb , dress – @houseofcb 🖤

A post shared by Charlotte Emily Sanders (@charlotteemilysanders) on

Ovo se pravilo slepo poštovalo u nekim prethodnim vremenima. U 21. veku više ne važi! Ista je situacija i s ružem za usne, koji se više ne usklađuje nužno s lakom za nokte. Ili pak senkom… Ovi modni trikovi nekada su bili zakon, ali danas vas jedino mogu učiniti starijima. Ne pridržavajte se nužno pravila i propisa, već pustite mašti na volju.

Današnja moda spaja nespojivo i dozvoljava igre i isprobavanja kako s bojama, tako i sa stilovima.

Cipele s punom petom

Koliko ih god volimo jer su jako udobne, činjenica je da pune i velike potpetice, posebno one niže, mogu da izgledaju vrlo nespretno. Ako nosite ovakve cipele zbog udobnosti, vreme je za promene, jer postoji puno modela cipela s visokom petom koje su istovremeno vrlo udobne i elegantne. Mala uska peta, špagerice, cipele sa plutom ili sandale i popularne platforme vrlo su moderne, a mogu i da izgledaju odlično.

Prevelike muške košulje

Široki, muški krojevi košulja ispod kojih skrivate svoje telo izgledaju vrlo neuredno i neprikladno. Ukoliko mislite da je potrebno prikriti nedostatke, pre odaberite žensku, blago strukiranu košulju i sako nešto dužeg kroja, koji će zajedničkim snagama uspešno pokriti kritične delove i naglasiti upravo ono što treba!loading...