SAVETI STRUČNJAKA: Pravilno pranje farmerki produžava njihov vek trajanja

Farmerke sigurno spadaju u odevni predmet koji najčešće nosite, a samim tim i najčešće perete. Saznajte koji je najbolji način da operete garderobu od teksas platna.

farmerke
Pixabay.com

Svako od nas ima svoj način na koji pere farmerke. Neko ih pere u mašini, neko “na ruke”, a ima i onih koji ih šalju na hemijsko čišćenje.

Pošto znamo koliko je teško pronaći par savršenih farmerki, evo recepta kako da svom omiljenom paru produžite rok trajanja!

Robert Šejfer, osnivač i vlasnik jedne od najvećih fabrika koja se bavi proizvodnjom farmerki “Schaeffer’s Garment Hotel,” otkrio je male trikove kojima bi trebalo da se poslužimo kada peremo farmerice!

1. Pre pranja farmerke okrenite na naličje i odaberite najblaži program na svojoj mašini za pranje veša

(ručno pranje, osetljivo rublje…).

Perite ih u toploj vodi sa nežnim praškom za veš, po mogućstvu tečnim!

Šejfer savetuje da se prema farmerkama odnosimo kao prema bebi – nežan sapun i topla voda!

2. Budite u blizini mašine kako biste pauzirali centrifugu!

Neka centrifuga radi samo jedan minut, a potom stopirajte program i izvucite farmerke. Centrifuga ispira boju i može da se dogodi da dođe do deformacije i krivljenja šavova.

3. Okačite ih i pustite ih da se osuše, ali ne potpuno!

Farmerke bi trebalo da budu 90% suve. U tom trenutku one će se skupiti i vratite u prvobitan oblik. Veoma je važno da farmerke ne perete često i da ih nipošto ne sušite u mašini za sušenje veša!loading...