SAVETI ZA KARIJERU: Evo kada je najbolji trenutak da pošaljete prijavu kako biste dobili posao

Ponedeljak, sreda ili petak? Da li ste znali da vaša prijava za posao na jedan tačno određeni dan u nedelji ima znatno veće šanse za uspeh?

posao
Pixabay.com

Jedna američka anketa otkrila je zanimljive rezultate. Više od 500.000 ispitanika je podvrgnuto analizi, tokom koje je utvrđeno da je 30 odsto osoba – koje su se javile na konkurs za posao tako da su „papiri“ stigli u ponedeljak – pozvano je na razgovor.

Ako je prijava došla u sredu, smanjile su se šanse za ulazak u sledeći krug za 20 posto.

Međutim, istraživanje je pokazalo da je utorak dan kad je najviše molbi završilo u fioci poslodavaca. Ako se to dogodilo u subotu, izgledi su takođe loši: tek 14 posto molbi prolazi tog dana.

Analitičari pretpostavljaju da što pre molba dođe u kompaniju, toliko je više vremena da se osoblje kadrovske službe posavetuje s kolegama i još iste nedelje dogovori usmeni razgovor.

Ako papiri dođu sredinom ili krajem nedelje, moguće je da usmenog razgovora uopšte neće biti. Naravno, to su sve teorije koje mogu, ali i ne moraju biti tačne.

U svakom slučaju ništa vas ne košta da isprobate ovu strategiju sledeći put kad se budete prijavljivali na na neki konkurs.

Srećno!