TRPEZARIJA U GARSONJERI? Izborite se sa malim prostorom i jedite za stolom a ne na kauču (FOTO)

trpezarije
dayataglance via Foter.com / CC BY

U mnogim stanovima, pogotovo iznajmljenim garsonjerama, trpezarija je čist luksuz, a opet, važno je imati izdvojen prostor za ručavanje.

 

U mnogim stanovima, pogotovo iznajmljenim garsonjerama, trpezarija je čist luksuz, a opet, važno je imati izdvojen prostor za ručavanje. Kako biste joj našli prostor u malom stanu, vodite se idejom da vam sto bude multifunkcionalan.

Dobra ideja je da u kuhinju stavite ploču koja se po potrebi lako može spuštati i podizati. Dok je spuštena, može da bude dodatna radna površina prilikom kuvanja ili mesto za odlaganje namirnica. Ako stolice sa naslonom zauzimaju suviše prostora, nabavite nekoliko taburea. Bitno je i to koliki sto vam je potreban.

Za parove bez dece je dovoljan mali sto koji se može smestiti u ugao sobe i po potrebi razvući u veći i staviti u dnevnu sobu kada dolazi više ljudi. Zato je važno da bude lak za pomeranje i manevrisanje. Šank je takođe dobra opcija jer služi za odlaganje stvari i ručavanje.

Објава коју дели Modernists (@modernists_lv) дана

I radni sto u dnevnoj sobi može biti za obedovanje, pa čak i stočić za kafu ako se podešava po visini, pa ga za ručak i večeru podignite, a nakon toga spustite.

Savet plus: Mali stanovi često imaju prostran hodnik, u tom slučaju je najpraktičnije da tu stavite trpezarijski sto i rasteretite sobu jer ćete na njemu moći i da odlažete stvari. Ako vam je nezgodno da to bude prvo što gost ugleda, stavite na zidove upečatljive slike, fotografije ili tapete i to će skrenuti pažnju.