SAVETI ZA MUŠKARCE: Kako da izaberete ZIMSKU OBUĆU na kojoj će vam pozavideti i dame

Sigurno smo da je sada pravo vreme za kupovinu nove zimske obuće, dok vas još uvek nije zavejao prvi sneg.

Ukoliko ste imali nedoumica oko toga, mi smo tu da vam pomognemo kako najbolje odabrati kvalitetne muške cipele ili čizme u kojima bi ste dočekali prve pahulje i uspešno se oduprli novoj zimskoj sezoni.

Naoružajte se informacijama pre nego što se odlučite kakvu obuću kupiti

Morate biti spremni da malo istražite koje su najbolje cipele ili čizme za predstojeću sezonu padavina. Nije dovoljno da vam cipele budu samo lepe ili da su poznatog brenda sa istaknutim logom pa da budete spremni za kišu i sneg.

Vaše nova obuća mora biti takvog kvaliteta da vam pomogne da izgurate novu zimsku sezonu, bez obzira kakvi će vremenski uslovi vladati, vrlo malo padavina tokom čitavog perioda ili stalni sneg sve do ranog proleća naredne godine.

Mudro planiranje kućnog budžeta će kvalitetne muške cipele za predstojeću sezonu

Prvi korak je svakako mudro planiranje u okviru kućnog budžeta, što će vam omogućiti da spremni dočekate ovu zimu. Ako ste uspešno isplanirali prvi korak, naredni će biti još lakši. Sve što je potrebno jeste da odaberete udobnu, a pre svega toplu obuću za nadolazeću sezonu padavina. Veliki broj različitih modela nosi i različite cene, a vi pokušajte da se uklopite u prethodno isplanirani budžet.

Vrlo je verovatno da će pristupačnija cena biti glavna odrednica za kupovinu nove obuće, ali ako želite da vam nove muške cipele ili čizme potraju duže od jedne sezone bolje da se opredelite za skuplji model.

Najbitnije je da su tople i udobne

Najbitnije je da odabrana obuća bude topla i udobna, samo tako ćemo biti sigurni da nam se noga neće smrzavati kada krenu padavine. Da bi ste izbegli smrzavanje, gledajte da se opredelite za modele cipela koji su presvučeni kožom i postavljeni iznutra.

Roditelji su nam uvek govorili da dobra cipela glavu čuva. Trenutno ulaganje u malo skuplje modele kvalitetnijih cipela ili čizama će vam se isplatiti ukoliko je prognoza takva da nas očekuje dosta snežnih padavina. Ukoliko je prognoza drugačija, uvek se možete odlučiti za toplije modele poludubokih cipela koje vam mogu poslužiti i u doba van obimnih padavina.

Kada kupujete nove muške zimske cipele, ne smete zaboraviti i na njihovo prijanjanje na podlogu. Najčešće se prilikom kupovine ne obraća posebna pažnja na tu stavku, ali kvalitetni ne klizajući đon neće dozvoliti da proklizate na poledici.

Koja je razlika između “vodonepropusnih“ i „otpornih na prskanje“

Velika je razlika između ova dva termina. Modeli obuće koji su deklarisani kao vodonepropusni, bolje čuvaju nogu jer ne zaista ne propuštaju vodu, dok će oni deklarisani kao „otporni na prskanje“ pri malo jačim padavina dozvoliti da vam se stopala skvase. Dok još niste obavili kupovinu, pitajte vašeg prodavca šta zaista piše na deklaraciji modela cipela za koji ste se odlučili.

Ipak, ako se i odlučite za muške cipele koje su samo „otporne na prskanje“, nemojte brinuti. U istoj prodavnici možete kupiti sprej za impregniranje obuće koji će sprečiti propuštanje vode. Svakako da to nije trajno rešenje, ali može poslužiti dok se ne odlučite na narednu kupovinu obuće za zimske dane.

Još uvek niko nije izmislio univerzalni vodič za kupovinu obuće, ali u zavisnosti od vremenskih prilika, nemojte zaboraviti njihovu osnovnu namenu, a to je da budu udobne i da ne zahtevaju neko posebno održavanje.

Kada se odlučite za neki konkretan model, uvek se možete raspitati po raznim forumima o tome kakav je model i koliko je lak, tj. jednostavan za održavanje.