SAVETI ZA PONOSNE VLASNIKE: Evo kako da uklonite NEPRIJATAN MIRIS vašeg psa iz stana

pas
Pixabay.com

Većina pasa ima specifičan miris. Kod nekih vrsta neprijatan miris se jedva oseća, dok kod drugih – najčešće većih i dugodlakih pasa – može biti poprilično izražen.

 

Ako se ne vodi računa, neprijatan miris vašeg kućnog ljubimca može da se uvuče, bukvalno, u svaki deo vašeg stana i tako da postane intezivan. Naravno, niko od vas ne želi da kada mu neko dođe u goste, prvo što oseti jeste miris vašeg psa – to može biti veoma neugodno. Zato, saznajte kako da maksimalno uklonite ovaj miris:

1. Korak: Pripremite prostor za generalno čišćenje koje započinje usisavanjem. Uklonite sve tkanine sa nameštaja i dobro ih istresite ili pak usisajte, te sklonite u kupatilo i pripremite za pranje. U međuvremenu, detaljno usisajte sve podove, tepihe i nameštaj, kao i prostor ispod nameštaja gde se najčešće nakupljaju dlake vašeg ljubimca.

2. Korak: U veš mašinu stavite sve presvlake, navlake, jastučiće i ostale detalje napravljene od tkanine jer one najlakše upijaju neugodne mirise. Predmete operite na laganoj temperaturi sa deterdžentom za osetljivo rublje. Po želji, umesto omekšivača koristite jabukovo sirće koje deluje antibakterijski i tkaninu ostavlja mekom. 

3. Korak: Nakon što ste uklonili sve materijale, sodu bikarbonu posipajte po svim površinama od materijala poput tepiha i garnitura za sedenje, zatim zrnca dlanom, metlicom ili četkom raširite po celoj površini. Ostavite da soda bikarbona odstoji preko noći i upije sve mirise i vlagu. Ujutro, usisavačem usisajte prašak sa svih površina kako biste u postpunosti uklonili miris psa iz nameštaja.