SAVETI ZLATA VREDNI: Evo kako da vam tuš kabina uvek bude blistava – BEZ FLEKA OD KAMENCA

Uz ove savete, tuš kabina će uvek biti čista i uglancana!

pixabay.com

Nije lako održati higijenu u kupatilu, naročito u domaćinstvu sa više članova. Svakodnevno tuširanje redovno ostavlja fleke po pločicama na zidovima, a nigde nisu toliko upadljive kao na tuš-kabini.  Ipak, trud će se isplatiti, jer blistavo očišćeno kupatilo zaista može da izgleda kao novo. Dodajte nove peškire, promenite ukrase i videćete kako će sve delovati drugačije.

Koja domaćica ne bi volela da stakla na tuš-kabini uvek budu blistava? Ako je u vašem kraju “tvrda” voda, ovo deluje zaista kao nemoguća misija.

Zato vam priskačemo u pomoć savetom koji vredi probati. Tajna je u visokokoncentrovanom ulju limuna. Ovakva ulja su izuzetno jaka i na telu se nikad ne smeju koristiti nerazblažena – obično je dovoljno da se doda samo kap ili dve u bazno ulje da bi se koristilo u kozmetičke svrhe.

Odlično je, naravno, i za inhalaciju a domaćice obožavaju njegov osvežavajući miris pa ga rado koriste u difuzerima ili aromatičnim lampama.

Kako vam ono može pomoći u kupatilu? Jednostvno, očistite vrata tuš kabine na uobičajen način pa namažite uljem limuna i izglancajte. Neće vam biti potrebna velika količina, a voda će samo kliziti niz ovako zaštićeno staklo.

Videćete, bićete zadovoljni nekoliko nedelja. Ipak, ako imate zaista veliko kupatilo i odgovarajuću, prostranu tuš kabinu, vredi da uvedete još jedno pravilo. Posle svakog tuširanja, treba skinuti višak vode sa vrata i zidova čistačem za auto stakla sa gumiranom ivicom. Deluje zahtevno, ali zapravo je dovoljno dvadesetak sekundi da se to uradi, a mnogo će pomoći održavanju urednog kupatila.