SAVETI ZLATA VREDNI: Koliko često treba menjati opremu za čiščenje?

Redovno održavajte higijenu alatki za čišćenje.

Pixabay.com

Vremenom oprema za čišćenje postaje leglo bakterija, stoga ih često menjajte.

Sunđer

Kuhinjski sunđeri mogu da sadrže opasne bakterije, zato je važno da ih redovno menjate. Menjajte ih jednom nedeljno, a isperite nakon svake upotrebe.

Krpa za pranje podova

Brisanje poda je sjajan način da vaš dom ostane čist, ali to će značiti da će krpa s vremenom skupiti bakterije. Krpu biste trebali ispirati nakon svake upotrebe, a preporučuje se i zamena svaka dva meseca.

Menjajte svaka dva meseca, a čistite nakon svake upotrebe.

Krpa za čišćenje

Krpe za čišćenje takođe mogu skupljati nečistoću, prljavštinu i bakterije. Ako možete, redovito ih stavljajte u perilicu kako bi bile čiste. Ne zaboravite da ih osušite na vazduhu kako biste sprečili vlažan miris. Menjajte na svaka dva mesece, čistite ih jednom nedeljno.

Rukavice

Rukavice koje koristite za pranje ili ribanje toaleta trebale bi dugo trajati ako se o njima brine. Očistite rukavice toplom vodom i sapunom nakon svake upotrebe i zamenjujte ih tek nakon znakova propadanja.

Četke za pranje

Četke traju duže od sunđera, ali vremenom i one propadaju. Čim se dlake istanjuju, menjajte ih. Čistite ih jednom nedeljno.

Krpe od mikrovlakana

Krpe za čišćenje od mikrovlakana izvrsna su alternativa za čišćenje tkanina. Kao i svaku krpu, i njih je potrebno redovno čistite i treba ih stavljati u u mašinu jednom nedeljno.

Metla

Metle mogu trajati dugo. Nakon nekog vremena verovatno ćete primetiti kako se dlake stanjuju, pa to može značiti da je vreme da je zamenite. Protresite je nakon svake upotrebe.