SAVLADAJTE I OVAJ IZAZOV: Pletite složene kike kao profesionalac uz ove CAKE (TUTORIJAL)

U prethodnom tutorijalu ovog serijala smo vam prikazali osnovnu riblju kost i različite mogućnosti za njenu primenu. Malo složenija, ali svakako veoma zanimljiva varijanta riblje kosti koja se može bez problema savladati uz malo vežbe je riblja kost u obliku slova „S”.

  

Riblja kost u obliku slova “S”

Ima specifičan naziv zbog oblika koji se postiže pletenjem i podseća na latinično slovo S. Malo je komplikovanija za pravljenje zbog menjanja pravca u toku pletenja, ali kako se bazira na običnoj ribljoj kosti, ako ste uspeli da savladate naš prethodni tutorijal, ni ovaj vam neće predstavljati poseban problem.

1. Uzmite pramen kose sa desne strane, otprilike od slepoočnice do uveta i podelite ga na tri dela.

 

2. Kao kod osnovne riblje kosti, desni pramen kose prebacite preko srednjeg u sredinu, pa zatim uradite isto sa levim. Nastavite da pletete dodajući krajnjim pramenovima kosu sa čela sa leve strane, odnosno kosu u ravni ušiju sa desne strane.

 

3. Kada ispletete kosu do drugog uveta, napravite luk i okrenite stranu pletenja, odnosno ako ste pleli sa desna na levo kao u ovom tutorijalu, sada krenite da pletete sa leva na desno.

 

4. Kada krenete da pletete u suprotnom pravcu od prethodnog, samo levim pramenovima dodajte kosu (sa gornje strane).

 

 

5. Kada stignete do drugog uveta, opet promenite pravac pletenja, praveći luk. Znači ako ste pleli sa leva na desno, kao što je prikazano, sada krenite da pletete sa desna na levo.

 

6. Nastavite da pletete u suprotnom pravcu od prethodnog dodavanjem kose samo desnim pramenovima u pletenici (sa donje strane), a levu stranu pletite kao običnu pletenicu, bez dodavanja kose sa gornje strane.

 

7. Kada ispletete svu kosu, nastavite da pletete običnu pletenicu i na kraju je vežite gumicom.

 

8. Uvijte pletenicu u obliku kruga i pričvrstite je ukosnicama na završetku riblje kosti.

 

Završenu pletenicu možete ukrasiti rajfom, trakom za kosu, šnalicama, većim cvetom unutar punđe na kraju i sl. Svakako ćete dobiti veoma elegantnu i zanimljivu frizuru koju možete prilagoditi svakoj prilici.