KOLAČ O KOME SVI PRIČAJU: Neobična kombinacija čokolade i majoneza (RECEPT)

Čokoladni kolač
Pixabay.com

Možda će zvučati čudno, ali majonez je ključni sastojak koji daje čaroban ukus čokoladnom kolaču. Tajnu nam je otkrila majka Džaspera Mirejbila, vlasnika jednog italijanskog restorana u Kanzasu, koja je do tog saznanja došla posle mnogo eksperimentisanja.

 

Dakle, vlasnik restorana i njegova mama tvrde da se majonez ponaša kao zamena za ulje, balansira šećer i daje čokoladnom kolaču neophodnu vlažnost. U nastavku je recept, i nadamo se da će vam se svideti.

Čokoladni kolač sa majonezom

Potrebno je:

– 240 g brašna,

– 80 g kakaoa,

– 1 ¼ kašičice sode bikarbone,

– ¼ kašičice praška za pecivo,

– 3 jaja,

– 250 g šećera,

– kašičica ekstrakta od vanile,

– 230 g majoneza,

– 220 ml vode.

BOŽANSKI UKUS BEZ PEČENJA: Čokoladna torta s orasima (RECEPT)

Način pripreme:

Pomešajte brašno, kakao, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. U posebnoj činiji mikserom umutite jaja, šećer, vanilu i majonez, pa im dodajte mešavinu brašna i kakao, vodu, pa sve lepo sjedinite.

Smesu sipajte u podmazan i brašnom posut pleh, pa pecite na 170 stepeni oko pola sata. Kolač možete da pospete šećerom u prahu ili da ga premažete glazurom od čokolade.