KAO IZ RESTORANA: Jeftini specijalitet koji će oduševiti i najzahtevnije gurmane

Punjena piletina
Printscreen/Youtube

Piletina, spanać, mocarela sir, paradajz sos – nama zvuči kao sastojci za savršen ručak. Stiže recept za ukusne pileće rolnice sa sirom i spanaćem.

 

Sjajno kod ovih rolnica je što pored fenomenalnog ukusa možete uživati i u divnim bojama koje su jednako važne kad je u pitanju hrana. 

Potrebno je:

– 1 kg pilećeg belog mesa (8 komada),
– 1 šolja hlebnih mrvica,
– 6 kašika naribanog parmezana,
– 150 g listova mladog spanaća,
– 1 čen belog luka,
– ½ šolje rikota ili običnog mladog sira,
– 2 belanca,
– 1 šolja marinara sosa,
– sveži bosiljak,
– maslinovo ulje.

SPIRALNI KROMPIRIĆI: Tako ukusni i slasni da ćete ih praviti svakog dana

Način pripreme:

Komade mesa istucite tučkom da dobijete tanke šnicle. Dve kašike parmezana i hlebne mrvice pomešajte u tanjiru i ostavite sa strane.

Da biste napravili punjenje, listove mladog spanaća isecite i dinstajte zajedno sa iseckanim belim lukom i malo maslinovog ulja, 2-3 minuta dok ne uvene.

Spanać pomešajte sa rikota sirom, ostatkom parmezana i 2 kašike lagano izmućenih belanaca, ostatak belanaca ostavite sa strane.

Namastite dno vatrostalne posude, a rernu uključite da se greje na 200 stepeni pa krenite sa pripremom rolnica.

Na svaki komad mesa, na sredinu, stavite punu kašiku nadeva i čvrsto urolajte meso. Rolnice uvaljajte prvo u belance, a zatim u hlebne mrvice pomešane sa parmezanom i slažite jednu do druge u pripremljenu vatrostalnu posudu. Pecite u rerni 25 minuta.

Nakon 25 minuta pečenja piletina bi trebalo da je pečena, izvadite posudu iz rerne pa na svaki komad mesa stavite kašiku marinara sosa i po jednu krišku mocarela sira. Vratite rolnice u rernu na 3-5 minuta samo da se sir rastopi.

Ukrasite sa svežim bosiljkom.