NIKAD LAKŠE I UKUSNIJE: Krofne sa čokoladnim prelivom (RECEPT)

Krofna
Pixabay.com

Najbolji način da završite obrok je naravno ukusnim desertom. Pa, ovde je zanimljiva i ukusna ideja kako da se danas zasladite posle ručka.

 

Potrebno je:

Za testo:

– 500g brašna,
– 1 kašičica soli,
– 1 kašičica šećera,
– 3 kašičice suvog kvasca,
– 2 kašičice otopljene čokolade,
– 1 jaje,
– 4 kašičice putera,
– 250 ml čokoladnog mleka.

Za preliv:

– 500 ml mleka,
– 3 kašičice rendanog limuna,
– 80 grama čokolade.

Dekoracija:

– šećer u prahu ili mrvice.

POSLE OVOGA NEMA POVRATKA: Fantastični omlet iz rerne (RECEPT)

Način pripreme:

Stavite u veću činiju brašno i dodajte suve sastojke. Zagrejte čokoladno mleko, dodajte otopljenu čokoladu, puter i jaje i napravite glatko testo. Pokrijte testo pamučnom krpom i ostavite da naraste. Kada naraste, nežno ga razvucite oklagijom i okruglim kalupom ili šoljama vadite krugove.

Četkom podmažite pleh i stavite krofne. Ostavite da odstoje 10 minuta. Za to vreme skuvajte mleko, šećer, koru od limuna i čokoladu. Zagrejte rernu na 180°C ili 200°C i vrelim prelivom prelijte krofne. Pecite dok krofne ne dobiju ružičastu boju i ne apsorbuju svu tečnost. Gotove krofne pospite šećerom u prahu i poslužite vašim ukućanima.