Želite da izbacite belo brašno? Probajte ovaj ukusni HLEB OD HELJDINOG BRAŠNA

Raženi hleb
Foter/ Jarkko Laine / photo on flickr

Ako želite ukusniju koricu, hleb pre pečenja možete premazati maslinovim uljem.

 

Potrebno je:

– 1 kesica kvasca (ili svež kvasac po želji),

– ½ litra mlake vode,

– 500 g heljdinog brašna,

– kašičica soli,

– kašičica šećera,

– 3 kašike maslinovog ulja.

DESERT KOJI SVI VOLE: Ukusna baklava sa orasima (RECEPT)

Način pripreme:

1. Sipajte heljdino brašno u veću posudu i u njega dodajte kesicu kvasca, so i šećer. Izmešajte i dodajte maslinovo ulje.

2. Postepeno dodajite mlaku vodu i dobro zamesite da se u potpunosti sjedini u masu. Nakon toga, ostavite da testo nadođe oko pola sata do 40 minuta.

3. Uključite rernu na 250 stepeni da se ugreje, a u međuvremenu podmažite pleh i postavite testo u njega.

4. Stavite da se peče oko 45 minuta na temperaturi od 200 stepeni.