Ako želite ukusniju koricu, hleb pre pečenja možete premazati maslinovim uljem.
Potrebno je:
– 1 kesica kvasca (ili svež kvasac po želji),
– ½ litra mlake vode,
– 500 g heljdinog brašna,
– kašičica soli,
– kašičica šećera,
– 3 kašike maslinovog ulja.
DESERT KOJI SVI VOLE: Ukusna baklava sa orasima (RECEPT)
Način pripreme:
1. Sipajte heljdino brašno u veću posudu i u njega dodajte kesicu kvasca, so i šećer. Izmešajte i dodajte maslinovo ulje.
2. Postepeno dodajite mlaku vodu i dobro zamesite da se u potpunosti sjedini u masu. Nakon toga, ostavite da testo nadođe oko pola sata do 40 minuta.
3. Uključite rernu na 250 stepeni da se ugreje, a u međuvremenu podmažite pleh i postavite testo u njega.
4. Stavite da se peče oko 45 minuta na temperaturi od 200 stepeni.