BAŠTENSKI NAMEŠTAJ U STANU? ŠTO DA NE! Oplemenite izgled svog doma ovim komadima

Unesite delić vrta u svoj dom i uživajte u šarenolikosti!

Pixabay.com

Pleteni nameštaj od vrbe, trstike, abake ili od ratana nešto je što obično vezujemo uz naše bašte, terase i balkone. Sve je to nameštaj koji je vrlo izdržljiv, otporan na vremenske uslove, izrađen od održivog materijala, a neretko i jeftiniji od klasičnog nameštaja koji biramo za svoj enterijer.

Osim toga, danas se u salonima nameštaje mogu naći bezbrojne varijante takvog nameštaja kod kog ne izostaje ni udobnost ni moderan dizajn.

Zbog svega toga pleteni baštenski nameštaj i nameštaj od ratana možemo uneti i u unutrašnjost svog doma i tako mu dati jedinstven izgled uz dužu garanciju izdržljivosti.

Evo nekih ideja o tome na koja mesta u svom domu možete uneti ovakav nameštaj.

1. Dobrodošlica u hodniku

Hodnici, bez obzira na veličinu, uvek zahtevaju ne samo mesto za odlaganje cipela i jakni i kaputa, nego i mesto na kom ćemo moći u miru da obujemo ili izujemo obuću. Pletena klupa ili stočić idealni su za to jer su vrlo lagani, a i otporni na vlagu pa im neće smetati ni slučajne kapljice kiše koje budete istresli s kišobrana prilikom ulaska u dom i izuvanja mokrih cipela.

2. Viseća fotelja za celu porodicu

Viseća fotelja jedan je od najzanimljivih delova baštenskog nameštaja koji polako okupira ne samo salone, nego i ugostiteljske objekte. Osim što je zanimljivog dizajna, lako je prenosiva i vrlo udobna. Deca će je obožavati, a nema razloga ni da vi ne uronite u nju s dobrom knjigom. Možete je smestiti u ugao dnevne sobe, radnu sobu, dečju sobu ili neki drugi kutak doma.

Pixabay.com

3. Prostor koji mami na uživanje u hrani

Kako se pleteni nameštaj može pronaći u svim kombinacijama i veličinama, idealan je i za korištenje umesto klasičnog trpezarijskog seta. Na tržištu su dostupni takvi stolovi za koje se može smestiti i osmoro ljudi, što ga čini ideanim odabirom.

Kako je otporan na vlagu, ovom nameštaju neće smetati ni eventualna para koja dolazi iz kuhinje kao ni situacije prosipanja tečnosti ili hrane po njemu. Uštedećete sebi mnogo živaca oko čišćenja ove vrste nameštaja.

Možete odabrati ili ceo set sa stolom i stolicama ili samo da kombinujete moderni dizajn pletenih stolica s klasičnim drvenim ili čak staklenim stolom.

4. Udobnost u dnevnoj sobi

Ono po čemu je baštenski nameštaj najpoznatiji jesu velike garniture uz koje dolaze udobni jastuci otporni na sve. Upravo zbog svoje udobnosti takve garniture su idealne i za dnevne sobe. Na tržištu je prisutan široki raspon boja i kombinacija pa se tako za jednu prosečnu garnituru može smestiti cela porodica.

Međutim, i bez kupovanja cele garniture možete uživati u pletenom nameštaju pa samo pletenu stolicu kombinovati s već postojećim klasičnim nameštajem.

5. Raj u radnom kutku

Pletene stolice često su mnogo udobnije i od klasičnih uredskih stolica pa su zato idealan način na koji ćete udahnuti deo prirode i udobnosti svom radnom kutku. Možete birati između zaista široke palete modela, a jednom kada ga prigrlite, trenuci provedeni iznad hrpe papira i računaea postaće vam manje mrski.