BEZ PEČENJA I KOMPLIKOVANE PRIPREME: Fantastična torta od tri vrste čokolade

U potrazi ste za jednostavnom i brzom tortom, a opet ukusnom i "bogatom"? Ova čokoladna simfonija ukusa osvojiće vaše srce, obećavamo!

 

Sastojci:

  • 600 ml slatke pavlake
  • 150 g crne čokolade
  • 200 g bele čokolade
  • 200 g mlečne čokolade
  • 1 šoljica izmrvljenog keksa (plazma ili petit ber)
  • 3 kašike maslaca

Priprema: 

Rastopite tamnu čokoladu i umešajte u nju 200 ml slatke pavlake. Izmešajte mikserom. Stavite u frižider na oko 60 minuta dok se smesa ne stegne.

U drugoj posudi rastopite belu čokoladu s 200 ml slatke pavlake, izmešajte mikserom, pa takođe odložite u frižider.

U trećoj posudi rastopite mlečnu čokoladu s 200 ml slatke pavlake, izmešajte mikserom i stavite na hlađenje.

Koru za toru napravite tako što ćete pomešati izmrvljeni keks sa maslacem. Koru oblikujte na kalupu za tortu. Takođe, obložite kalup providnom folijom, kako vam se kasnije krem od čokolade ne bi lepio za ivice kalupa.

Kada su se smese sa čokoladom dobro ohladile, još jednom ih ponaosob izmiksajte, pa redom slažite u kalup.

Ako želite da smesa bude kremastija, dodajte malo maskarpone sira u smese sa čokoladom. 

Tortu filujte šlagom i po želji ukrasite mlevenim lešnicima ili narendanom čokoladom.