Što bi rekle bake - "prste da poližete"!
Sastojci:
- 12 režnjeva slanine
- 2/3 šolje putera
- 2/3 šolje brašna
- 7 šolja mleka
- 4 velika pečena krompira, oljuštena i iseckana na kockice
- 4 mlada luka, sitno seckana
- 1 1/4 šolje rendanog kačkavalja
- 1 šolja kisele pavlake
- 1 kafena kašičica soli
- 1 kafena kašičica bibera
Priprema:
Ispržite slaninu da bude reš, izmrvite je i ostavite sa strane.
Rastopite puter na srednje jakoj vatri. Dodajte brašno i mešajte da smesa bude glatka. Postepeno dodajte mleko, uz mešanje, da dobijete gust sos. Dodajte krompir i mlad luk, pa pustite da provri uz povremeno mešanje.
Smanjite vatru i ostavite na ringli još desetak minuta, pa dodajte slaninu, kačkavalj, kiselu pavlaku, so i biber.
Nastavite da kuvate uz povremeno mešanje, dok se sir ne rastopi.