Ako ste mislili da je za pripremu musa od jagode potrebna kulinarsak veština, varate se! Sve što vam treba su jagode, slatka pavlaka, tri jaja i malo šećera i na korak ste od ove osvežavajuće poslastice! "Tajna" dobrog musa je u procesu spremanja, koji je jednostavan, ali ipak treba biti pažljiv i slediti data uputstva! Uživaćete u ukusu ovog divnog slatkiša!
Sastojci:
- 300 g zrelih jagoda
- 3 belanca
- 50 g prah šećera
- 150 ml slatke pavlake
Priprema:
Stavite sitno seckane jagode i šećer u blender. Mešajte dok en dobijete glatku smesu.
U drugoj činiji umutite slatku pavlaku.
U trećoj činiji umutite šlag od tri belanca. Pre mućenja u belanca dodajte prsohvat šećera i pola limuna.
U umućenu slatku pavlaku dodajte 1/3 smese od jagoda. Izmešajte dobro, pa dodajte preostalu smesu od jagoda i ponovo promešajte.
U tu smesu dodajte 1/4 šlaga od belanaca. Nežno mešajte kako bi vaš mus na kraju bio lagan i penast. Dobijen krem sipajte u preostali šlag od belanaca. Ponovo sme mešajte, polako i nežno! Ako nije dovoljno slatko, dodajte prah šećera po želji.
Kašikom siapjte u posudice po želji. Ostavite da odstoji u frižideru od 4 do 6 sati.
Prijatno!