JAGODE, JAJA I SLATKA PAVLAKA: Napravite brzo i lako PENASTI, RUŽIČASTI MUS!

mus od jagode
Pixabay.com

Ako ste mislili da je za pripremu musa od jagode potrebna kulinarsak veština, varate se! Sve što vam treba su jagode, slatka pavlaka, tri jaja i malo šećera i na korak ste od ove osvežavajuće poslastice! "Tajna" dobrog musa je u procesu spremanja, koji je jednostavan, ali ipak treba biti pažljiv i slediti data uputstva! Uživaćete u ukusu ovog divnog slatkiša!

 

Sastojci:

  • 300 g zrelih jagoda
  • 3 belanca
  • 50 g prah šećera
  • 150 ml slatke pavlake

Priprema:

Stavite sitno seckane jagode i šećer u blender. Mešajte dok en dobijete glatku smesu.

U drugoj činiji umutite slatku pavlaku.

U trećoj činiji umutite šlag od tri belanca. Pre mućenja u belanca dodajte prsohvat šećera i pola limuna.

U umućenu slatku pavlaku dodajte 1/3 smese od jagoda. Izmešajte dobro, pa dodajte preostalu smesu od jagoda i ponovo promešajte.

U tu smesu dodajte 1/4 šlaga od belanaca. Nežno mešajte kako bi vaš mus na kraju bio lagan i penast. Dobijen krem sipajte u preostali šlag od belanaca. Ponovo sme mešajte, polako i nežno! Ako nije dovoljno slatko, dodajte prah šećera po želji.

Kašikom siapjte u posudice po želji. Ostavite da odstoji u frižideru od 4 do 6 sati.

Prijatno!