KAPRI TORTA: Idealna kombinacija krema, voća i čokolade (RECEPT)

Ukoliko ste ljubitelj čuvenog Kapri sladoleda, predstavljamo vam tortu kojoj nećete moći da odolite i garantujemo da će postati vaše omiljeno osveženje za predstojeće tople dane.

 

 Potrebno je: 

– piškote 480g
– šlag 3 kom

Beli fil
– mleko 1l
– puding od vanile 3 kom
– šećer 20 kašika
– margarin 200g
– šlag 2 kom

Čokoladni preliv
– čokolada za kuvanje 100g
– margarin 5g

Voćni fil
– sok od jagode 1l
– puding od jagode 3 kom
– šećer 15 kašika
– jagode 300 g

Način pripreme:

Piškote složite kao podlogu za tortu (najbolje u dublju četvrtastu tepsiju).

Prvo napravite beli fil za kapri tortu pošto treba da se hladi.

Puding rastopite u malo mleka, da nema grudvica. Preostalo mleko stavite sa šećerom da se greje do tačke ključanja, dodajte razmućen puding i skuvajte gust fil uz neprestano mešanje. Ostavite puding da se ohladi.

Penasto umutite margarin, postepeno dodajte puding i umutite gladak krem.

Šlag umutite po uputstvu sa kesice i spojite sa kremom od vanile.

Dok se puding hladi vi napravite voćni fil za kapri tortu. Umutite puding od jagode sa šećerom i malo soka od jagode tako da nema grudvica. Preostali sok stavite da provri, dodajte razmućen puding i skuvajte gust krem.

Dodajte očišćene i sitno isečene jagode (možete koristiti i zaleđene), kratko prokuvajte i vrućim filom prelijte piškote.

Rastopite čokoladu sa kašikom margarina.

Kad se voćni fil prohladi premažite ga belim filom, zatim kapri tortu prelite rastopljenom čokoladom i ostavite da se dobro ohladi.

Gotovu tortu ukrasite šlagom koji ste napravili po uputstvu sa kesice.

Prijatno!