KOMPAS U RUKE: Dekorišite dom pomoću ovih smernica i bićete SREĆNI i USPEŠNI

Otkrivamo feng šui savete kako da uredite svoj dom ili jednu prostoriju na osnovu položaja i na taj način podstaknete energiju u sferi života u kojoj vam je potrebno više sreće i uspeha..

Mali stan
Pixabay.com

Najpre je potrebno da pomoću kompasa odredite strane sveta u vašem domu. Zatim, vodeći računa o orijentaciji, pomoću Lo Shu kvadrata podelite prostor doma ili samo jedne prostorije na devet polja koja su obeležena određenim brojem. Brojevi u Lo Shu kvadratu su raspoređeni tako da u svakom redu, koloni i dijagonali zbir iznosi 15.

Pogledajte na koje segmente života se odnose ova polja i na koji način da ih osnažite.

Printscreen

Sever

Severni deo prostorije ili kuće pripada polju 1 i utiče na poslovni uspeh i karijeru. Energija ovog polja se aktivira vodenim elementom, na taj način što ćete u taj deo prostorije postaviti akvarijum ili fontanu iz koje voda teče ka unutrašnjosti prostorije, a nikako ka vratima. Na severni zid možete postaviti sliku reke ili mora, ali izbegavajte prikaz oluje ili nemirne vode. Ako je na slici prikazan brod, trebalo bi plovi ka sobi, ne iz nje, jer brod predstavlja bogatstvo i povoljne prilike, koje želite da budu usmerene ka vama.

Istok

Polje 3 je smešteno na istoku i vezuje se za zdravlje. Odgovarajući element je drvo, pa za uređenje ovog dela doma možete koristiti drvene ramove za slike, drvene police i knjige, lampe izrađene od drveta, i druge drvene predmete. Zid okrečite u zelenu ili braon boju, a prostor obogatite sobnim biljkama.

Jugoistok

Polje 4 se nalazi na jugoistoku i takođe mu odgovara element drveta. Ovo je polje koje se odnosi na prosperitet, pa je tu najbolje postaviti Japansko drvo novca (Crassula ovata) – zelenu biljku sa okruglim listovima koje simbolišu novac.

Jugozapad

Jugozapadni deo je polje 2, a energija tog dela doma je odgovorna za ljubavne veze i sreću u braku. Ako želite da podstaknete energiju tog sektora, to ćete postići pomoću elementa zemlje. Za dekoraciju možete upotrebiti kristale i druge minerale, razne keramičke predmete poput figura, činija, svećnjaka. Energiju će podstaći i boje koje poseduju zemljane tonove, poput braon, narandžaste, bež, oker.

Severozapad

Polje 6 se nalazi na severozapadu i odnosi se na putovanja ili pomoć prijatelja. Odgovarajući element je metal, tako da u ovom sektoru sve metalno ili ovalnog oblika donosi sreću: metalni podmetači, ramovi za slike, figurice, svećnjaci. Prostoriju opremite nameštajem od metala i koristite plavu, sivu, zlatnu i bronzane boje.

Zapad

Polje 7 obuhvata zapadni deo prostorije ili doma i ono utiče na kreativnost, radost i sreću dece u kući. Element koji aktivira energiju ovog polja takođe je metal.

Severoistok

Sektor 8 zauzima severoistočni deo stana, donosi sreću u učenju i podstiče obrazovanje pa je ovaj sektor najbolje aktivirati u sobi školaraca. I njemu odgovara zemljani elemet, pa se aktivira kristalima, predmetima od keramike ili zemljanim bojama.

Jug

Južni deo prostorije utiče na ugled i reputaciju cele porodice, a nalazi se u polju 9. Njegov element je vatra, pa se ovo polje aktivira predmetima i bojama koje asociraju na vatru. Možete upotrebiti sveće za dekoraciju tog dela prostorije ili doma, okrečite zid u nijanse crvene ili narandžaste boje ili postavite kamin ili peć na južni zid doma.