KUPATILO PO POSLEDNJOJ MODI: Mali saveti kako da vaš WC bude I PRAKTIČAN I LUKSUZAN

Za mnoge je najvažnija prostorija u stanu ujedno i ona čije je renoviranje najskuplje. Ako nameravate da uskoro promenite izgled kupatila, pročitajte šta stručnjaci preporučuju.

kupatilo
pixabay.com

Srećom, ovogodišnji trendovi su usmereni ka manjem kupatilu, pa su se dekorateri potrudili da pokažu da i ono može da bude ne samo praktično, već i luksuzno. Da bi se ova dva elementa zadovoljila, svaki centimetar prostora mora biti promišljeno iskorišćen.

Plutajući lavaboi čine da prostor izgleda čistije, mada ima manje prostora za odlaganje. Zato stručnjaci predlažu više polica umesto klasičnih ormarića, čime se rešava manjak prostora za odlaganje. Mnogi takođe koriste fioke, jer u njih može da stane više stvari nego na police, a zauzimaju isto mesta.

kupatilo
pixabay.com

Svetlo je važno u celom stanu, pa i u kupatilu. Bitno je da dolazi iz različitih izvora – sa zida, ormarića, plafona…

Kad je reč o bojama, zlatne slavine i tuševi se vraćaju u modu. Daju luksuz i toplinu, a osim toga odlično se slažu uz sivu boju, koja je poslednjih godina dominirala u kupatilu. Neutralni tonovi i dalje će biti popularni, bela, siva i braon daju eleganciju prostoru, dok dašak zelene i plave obezbeđuju živost. Sve više se na pločicama i ormarićima pojavljuju tamniji tonovi, mada stidljivo, jer se mnogi plaše mračnih boja u ovoj prostoriji.

Ako se upotrebe pogrešno, crna i nijanse sive mogu prostor da učine sumornim, pa je preporuka da se prvo konsultujete sa stručnjacima ako želite da ispratite ovaj trend.

Pixabay.com

Na velika vrata se vraća i kada, a pun pogodak su biljke, cveće, zelenilo.

Pločice dobijaju drugačiji oblik, kao da su se dekorateri umorili igrajući se s raznim šarama pa su shvatili da tu više nema šta da se radi i odlučili da usvoje drugačiju formu. Pločice u obliku dijamanta i šestougla ne idu samo na pod, već i na zid pored tuša, pa i na plafon.