MALE TAJNE VELIKIH MAJSTORA: Za najukusnije palačinke na svetu treba da uradite NAJJEDNOSTAVNIJU STVAR!

Kad s jedne strane palačinke izbiju balončići, vreme je da palačinku okrenete na drugu stranu.

palacinke
Pixabay.com

Tajna ovih ukusnih palačinki krije se u vreloj vodi! 

Sastojci: 1 jaje, 150 g brašna, trećina kašičice sode bikarbone, pola šolje vrele vode, 1 šolja kiselog mleka, trećina kašičice soli, 1 kašika ulja.

Priprema: Jaje dobro umutiti, pa uz neprestano mućenje dodatikiselo mleko, ulje, so, šećer i brašno. Treba da se dobije glatka smesa.

Takođe uz neprestano mućenje dodajte sodu bikarbonu prethodno rastvorenu u vreloj vodi. Smesa sada treba da bude srednje gustine. Ostavite da odstoji pet minuta, pa počnite da pečete palačinke na zagrejanom tiganju sa nelepljivim dnom, koji ste malo namastili uljem ili puterom.

Napomena: Kad s jedne strane palačinke izbiju balončići, vreme je da je okrenete na drugu stranu i ravnomerno ispečete.