OAZA SREĆE I USPEHA: Unesite ovih DEVET predmeta u SPAVAĆU SOBU i promenite sebi život

Feng šui je kineska veština življenja i uređenja prostora stara više od 6.000 godina prema kojoj u svoj život možemo prizvati pozitivnu životnu silu ako pravilno uredimo svoj dom.

Spavaća soba
Instagram/homedecoraytakin

Pravila Feng šuia kažu da je jedna od najvažnijih prostorija u domu spavaća soba jer ona sadrži našu ličnu energiju. Ako naša spavaća soba ima nestabilnu, slabu ili negativnu energiju, to će se odraziti na naš privatni život i veze.

Energiju sobe i života možete isceliti unošenjem devet predmeta u spavaću sobu. Zašto baš devet? Zato što je to povoljan broj koji simbolizuje tranziciju, prelaz u nešto bolje, novi početak.

1. Krevet maksimalne veličine 200×150 cm.

Izbegavajte takozvane king size krevete tj. dušeke jer unose razdor i razmirice u spavaću sobu. Na tako velikom krevetu odvojeni ste od partnera i smanjujete zajedništvo.

2. Difuzer za eterična ulja.

Osim što divno mirišu, eterična ulja imaju isceliteljska svojstva i opuštaju nas nakon napornog dana. Izaberite ulje koje vam najviše odgovara, ali obavezno probajte eterično ulje lavande i kedra koje se preporučuje za spavaću sobu.

3. Crni turmalin i čisti kvarc.

Ova dva minerala zajedno pružaju balans i zaštitu. Crni turmalin vas prizemljuje, čisti sobu od elektromagnetskih sila koja utiču na naš san i zdravlje, kazala je arhitekta i stručnjak za Feng šui Endži Čo za MBG. U četiri ugla sobe potrebno je staviti crni turmalin, a zatim čisti kvarc staviti na sredinu sobe.

4. Dva noćna ormarića.

Ne moraju biti isti, ali svakako bi trebalo da imate dva bez obzira na to imate li partnera ili ne. Važno je imati takav slobodan prostor pored glave jer tako odašiljete svoju želju za stvaranjem uravnoteženog partnerstva, trenutnog ili onog budućeg.

5. Crni dnevnik ili sveska i crvena olovka.

Beleženjem misli i obaveza stvarate red u životu, a beleženje snova inspirisaće vas na pozitivne pomake u svakodnevici. Crna boja simbolizuje znanje i mudrost, a crvena vas štiti i budi misli.

6. Dva komada ružičastog kvarca.

Privući će ljubav u vaš dom, podstiču emotivno zdravlje, poverenje i harmoniju u ljubavnom životu.

7. Tkanina za pokrivanje elektronskih uređaja.

Ako u sobi imate elektronske uređaje poput računara ili televizora, pre spavanja ih prekrijte prirodnom tkaninom neutralne boje jer se na taj način odvajate od energije koja negativno utiče na vaš san.

8. Zelena biljka.

Uneće obnavljajuću energiju u vaš prostor. Biljke su tihi iscelitelji našeg tela i duha koji s nama dele svoju dobru energiju. Stvaraju kiseonik i uklanjaju štetne materije iz vazduha.

9. Cvetna esencija.

Kada se osećate loše, nanesite malo cvetne esencije po vlastitom izboru na zglob ili vrat. Miris i energija cveća će vas umiriti.loading...