Testeninu je najlakše i najbrže napraviti, pa ne čudi da se jela s njom u glavnoj ulozi često nalaze na stolu zaposlenih ljudi. Ali, jeste li sigurni da je pripremate najbolje što znate?

Australijski kuvar Dario Manca k’o iz rukava je nabrojao čak pet grešaka koje ljudi rade kuvajući testeninu u kućnoj varijanti.

Stavljanje sosa na testeninu – treba upravo obrnuto; kada se testo skuva, prebacite ga u posudu s umakom i pustite da upije aromu.

Prekuvavanje testenine – najčešća greška; treba je izvaditi dva minuta pre preporučenog vremena kuvanja, a proces će se dovršiti dok “leži” u sosu.

Stavljanje slanine u karbonaru – ono što vidite u karbonari iz restorana najčešće nije slanina, već italijansko meso guanćiale.

Probanje na samom kraju – kuvari sve vreme isprobavaju testeninu kako bi ukus bio optimalan na kraju.

Nesoljenje vode na vreme – najbolje je posoliti vodu pre dodavanja testenine, a ne tokom kuvanja.