PRESTANITE DA BACATE HRANU: Složite namirnice u frižideru po savetu DŽEJMIJA OLIVERA i oduševićete se rezultatom!

Slavni kuvar Džejmi Oliver objasnio je šta od namirnica ide na koju policu u frižideru, a ako se budete pridržavali njegovih saveta, više nećete bacati hranu.

Frižider namirnice
Pixabay.com

Tokom leta i velikih vrućina bacamo velike količine hrane, jer se ona u ovo vreme brže i kvari. Džejmi Oliver savetuje kako da izbegnete bacanje, odnosno kako da namirnice maksimalno iskoristite.

Poručuje da je najvažnije da namirnice rasporedite u frižideru tako da vam one traju duže nego inače.

Temperatura u svakom frižideru varira kako vrućina raste, tako da meso i ribu treba da držite u hladnijem delu, a mlečne proizvode u sredini frižidera, navodi on za Dejli Mejl.

Kuvano meso držite odvojeno od sirovog, a sirovo neka vam stoji na najnižoj polici. Vrata frižidera su njegov najtopliji deo koji je izložen toplini prilikom svakog otvaranja. Tu neka vam stoje sokovi i začini – dodaje.

PREKIPELO MU: Džejmi Oliver u potresnoj ispovesti otkriva da ŽALI ŠTO JE SLAVAN!

Ne ide sve u frižider

U frižideru držite samo one stvari kojima je tamo i mesto. Namirnice poput paradajza nema potrebe da držite u njemu. Paradajz ostavite na suvo i mračno mesto. Idealno je ako imate podrum.

Neke namirnice u frižideru čak traju kraće nego izvan njega. Hleb će, na primer, duže da ostane svež ako nije u frižideru – rekao je slavni kuvar.

Sveže povrće i začinsko bilje duže će vam trajati ako ga lagano zamotate u kuhinjski ubrus pre nego što ga stavite u frižider. Ne zaboravite da redovno menjate ubruse.

GOLIŠAVI GURMAN! Batalite Džejmija Olivera i TURČINA KOJI BACA SO – žene lude za OVIM KUVAROM (VIDEO)

Zamrzavanje ostataka

Dodaje da je zamrzivač poput vremenske kapsule za svežu hranu, i to posebno za voće i povrće.

Ako imate veliku količinu voća koje će vam propasti, stavite ga u kutiju, pa u zamrzivač. Kad se zaželite finog i zdravog smutija, samo izvadite voće iz zamrzivača. To vredi više-manje za sve namirnice koje ne uspete da pojedete – rekao je Oliver.loading...