Brzinski nedeljni ručak prijaće vašim ukućanima jer ćete posle toga imati mnogo više vremena da uživate u prelepom danu.
SASTOJCI:
300 g svinjskih šnicli
1 crni luk
1 crvena paprika
1/2 kašičice mlevene crvene paprike
500 ml mesne supe
2 paradajza
150 g šampinjona iz konzerve
250 ml pavlake za kuvanje
1 kašika paradajz-koncentrata
ulje, so, biber
PRIPREMA:
Šnicle isecite na kockice, papriku očistite i isto isecite na kocke, luk naseckajte, a paradajz ogulite, očistite od semenki i isecite na trakice.
U tiganj, na zagrejano ulje stavite meso, začinite solju i biberom i pržite uz povremeno okretanje. Kada ispari deo tečnosti koju je emso ispustilo, dodajte papriku i povremeno mešajući nastavite prženje.
Kada luk omekša dodajte koncentrat paradajza, mlevenu papriku, mesnu supu, promešajte i kuvajte na laganoj vatri 15 minuta.
Zatim dodajte šampinjone, paradajz, pavlaku za kuvanje. Promešajte i kuvajte još 4,5 minuta.