RECEPT Nedeljni ručak za samo 30 minuta: Napravite BRZI GULAŠ

Brzinski nedeljni ručak prijaće vašim ukućanima jer ćete posle toga imati mnogo više vremena da uživate u prelepom danu.

 

SASTOJCI:

300 g svinjskih šnicli

1 crni luk

1 crvena paprika

1/2 kašičice mlevene crvene paprike

500 ml mesne supe

2 paradajza

150 g šampinjona iz konzerve

250 ml pavlake za kuvanje

1 kašika paradajz-koncentrata

ulje, so, biber

PRIPREMA:

Šnicle isecite na kockice, papriku očistite i isto isecite na kocke, luk naseckajte, a paradajz ogulite, očistite od semenki i isecite na trakice.

U tiganj, na zagrejano ulje stavite meso, začinite solju i biberom i pržite uz povremeno okretanje. Kada ispari deo tečnosti koju je emso ispustilo, dodajte papriku i povremeno mešajući nastavite prženje. 

Kada luk omekša dodajte koncentrat paradajza, mlevenu papriku, mesnu supu, promešajte i kuvajte na laganoj vatri 15 minuta.

Zatim dodajte šampinjone, paradajz, pavlaku za kuvanje. Promešajte i kuvajte još 4,5 minuta.