SVAKO JELO POSTAJE SPECIJALITET: Džejmi Oliver otkrio trik koji ćete obožavati

Čuveni kuvar Džejmi Oliver nedavno je na Instagramu otkrio jednostavan, a efikasan trik koji će većini vaših specijaliteta dalji bolji šmek! Verujemo da ćete ga isprobati koliko danas.

Koktel Džejmi Oliver
Printscreen/Youtube

Naime, slavni Britanac je objasnio kako da luk učinite blažim i rešite se njegove žestine, što će dalje jelima dati finu aromu, bez gorčine ili neprijatnih mirisa.

– Uvek isperem iseckan luk pre kuvanja. Tako će postati blaži, a vlaga od pranja dodaje mu posebnu slatkoću tokom kuvanja – napisao je Džejmi, a ovaj trik primenio je dok je pripremao pastu sa tunom.

View this post on Instagram

#KeepCookingFamilyFavourites is back TOMORROW @channel4 8.30pm!! ??? for a delicious first look at what I’ll be cooking up!!

A post shared by Jamie Oliver (@jamieoliver) on

Džejmi je otkrio da je ovaj trik naučio od italijanske koleginice None Rosane, i da zaista daje sjajne rezultate, a pritom je toliko prost.

Oštar miris i gorak ukus rezultat su sumpornih spojeva i tiosulfinata u luku, koji se pojavljuju tek kada isečete luk. Dakle, kada to učinite, luk aktivira svoj odmbrambeni sistem temeljen na sumporu, koji odbija insekte i druge životinje kako ga ne bi pojele. Upravo zato – ispiranje iseckanog luka je sjajna tehnika koja će specijalitete učiniti ukusnijim.