SAVRŠEN BALANS ZDRAVOG I UKUSNOG: Ovako izgleda svakodnevni jelovnik žene Džordža Klunija (FOTO)

Amal Kluni ima sve – uspešnu karijeru, dvoje dece, Džordža, kuće na najlepšim mestima sveta, a pri tom izgleda fantastično. Da ne zaboravimo da važi i za ikonu stila 21. veka.

printscreen

Ima skladnu figuru, da sve što obuče na njoj postaje oličenje savršenstva. Neki će, doduše, reći da je previše mršava, ali holivudski srcelomac se ne žali. A na koju ishranu se Amal oslanja za savršen izgled, pročitajte u nastavku teksta.

Doručak

Lepa pravnica drži se svog gastronomskog rituala koji se sastoji od nekoliko obroka dnevno. No, ako ste mislili jutro počinje uz ceđenu pomorandžu i tost, prevarili ste se. To je doba dana kada je sto rezervisan za ekstremno zdrave namirnice, koje obezbeđuju dovoljno energije. Na primer, supa od morskih algi sa tvrdo kuvanim jajima. Supa, pa još od algi, to možda nije konvencionalan doručak, ali Amal očigledno pomaže, budući da se najčešće nađe na njenoj jutarnjoj trpezi.

Ručak

I ručak ima snažnu mediteransku crtu. Kako je nedavno rekla za „Vogue“, obično je ona ta koja šefuje u kuhinji, a majstor je za špagete sa mini-ćuftama od ćurećeg mesa i pileća prsa u sosu od limuna. Salata mora da bude vitaminska bomba, i uglavnom predstavlja miks svežeg sezonskog povrća.

Večera

Amal Kluni ne beži ni od ukusne večere, iako ne izgleda tako. Kada borave na jezeru Komo, na meniju su obično italijanski specijaliteti. Džordž se svojevremeno pohvalio da bi njegova supruga mogla da radi kao pica-majstor u najboljim tratorijama. Omiljena im je „margarita“ sa dodatkom rukole, a u repertoar uključe i ponešto iz kuhinje Libana, zemlje iz koje Amal vodi poreklo, kao i indijska i japanska jela.

 Sama pravi vrhunske njoke i pesto sos, prste da poližeš! – otkriva slavni glumac.

Omiljene porodične grickalice su kokice, naročito dok uživaju u kućnom bioskopu. Amal ističe da je važno unositi i dosta tečnosti, pa pije najmanje dve litre obične vode tokom dana, a ponekad se osvežava uz koktel.