SAVRŠEN IZGLED I KADA KASNITE: Jednostavni trikovi skrivaju da ste u velikoj žurbi

Sigurno vam se nekad dogodi da prespavate alarm i kasnite na posao. A možda se zaglavite u gužvi na povratku s posla i onda ne stignete da se sredite za izlazak. U svakom slučaju, nijedna žena ne voli da se sprema na brzinu, a kad se tome dodaju vrućine i neželjeno znojenje, prosto vam padne mrak na oči.

Žena za volanom
pixabay

Ipak, to što nemate mnogo vremena ne znači da se ne možete na brzinu srediti i izgledati sveže. Evo nekoliko osnovnih trikova koji će vam poslužiti za takve dane u kojima ne stižete da se spremite na vreme.

1. Umivanje hladnom vodom čini čuda

Budući da nemate vremena za komplikovanu šminku, važno je da vam lice izgleda sveže i odmorno. U tome će pomoći umivanje hladnom vodom – osim što podstiče cirkulaciju, smanjuje otečenost i “kesice” ispod očiju i sužava pore.

Nakon što se umijete, lagano potapšite lice peškirom da upije vlagu i zatim prstima štipkajte obraze, čelo i bradu. Tako ćete dodatno podstaći cirkulaciju i dobiti lepu boju lica. Nakon toga obavezno nanesite hidratantnu kremu.

2. Multifunkcionalni proizvodi skratiće vreme šminkanja

Kad kasnite, zaboravite na puder jer će verovatno izgledati loše kad se nanese u žurbi. Poslužite se korektorom i prekrijte njime samo najkritičnije delove – podočnjake, crvenilo i slične nepravilnosti ako ih imate – dobro ga utapkajte da se stopi sa ostatkom lica.

U ovakvim situacijama držite se one “što jednostavnije, to bolje” i posegnite za višenamenskim make-up proizvodima. Kremasta boja za usne i obraze daje lagan osećaj na koži. Jednostavno nanesite malo boje na usne, pa na obraze.

3. Maskara? Da, ali ona za obrve

Sigurno iz iskustva znate da maskaru ne možete lepo naneti dok žurite – naprotiv, veće su šanse da ćete u žurbi napraviti nered na kapcima i tako imati “dupli” posao, a treba li uopšte pominjati slepljene trepavice?

Zato bolje preskočite maskaru za trepavice i iskoristite efikasnost maskare za obrve. One zaista mogu napraviti ‘wow’ efekat ako su lepo istaknute, svojevrsni su “okvir” lica i zato radije potrošite koji minut na njih nego na trepavice.

Za razliku od olovke i sjenke za obrve, maskara je puno jednostavnija za korišćenje i daće vam prirodniji izgled, a treba vam samo nekoliko sekundi za nanošenje.

4. Suvi šampon za kosu

Kasnite – nema vremena za pranje, feniranje i peglanje kose. U tom slučaju svakako će vam dobro doći suvi šampon i zato ga uvek imajte pri ruci. Ako vam je kosa masna, suvi šampon u trenu će je osvežiti i vratiti joj čist izgled.

Čak i ako je relativno čista, ali ne stignete da je uobličite u neku skladnu frizuru, poprskajte je suvim šamponom i dobiće lep volumen koji će trajati ceo dan. Prođite rukama kroz kosu, lagano je protresite i – frizura je gotova.

5. Sa farmerkama i belom majicom ne možete da pogrešite

Farmerke u kojima se osećate udobno i jednostavna bela majica nepogrešiv su izbor kada ste u žurbi i ne znate šta ćete da obučete. Takva modna kombinacija uvek vam može biti rezervno rešenje kad kasnite na posao.

Osim toga, na belu majicu uvek možete “nabaciti” sako ili jaknu od teksasa i izgledaćete tip-top. A najbolje je to što se ne morate zamarati time šta ćete da obujete – na tu kombinaciju ide apsolutno sve.