Ovaj biskvit vrlo je popularan, pre svega zato što je vrlo jednostavan za izradu i brzo gotov.

 

SASTOJCI

– 3 jajeta
– 100g oštrog brašna i malo brašna za posipanje
– 150g maslaca
– 100g šećera
– 80g kakaa

PRIPREMA:

1. Manji pleh obložite papirom za pečenje. U posudi pomišajte šećer, kakao i brašno.

2. Otopite maslac na laganoj vatri i pustite da se malo ohladi. Ulupajte jaja. Kada je maslac mlak, sipajte ga u dublju posudu, ubacite u njega jaja i miksajte dok se ove dve namirnice ne povežu u glatku smesu.

3. Suve sastojke ubacite u smesu maslaca i jaja i dobro promešajte. Ulijte smesu u pleh za pečenje i pecite 25 minuta u pećnici zagrejanoj na 180 stepeni. Nakon 25 minuta izvadite kolač iz rerne.

4. Ako vam se čini da je previše mekan na dodir, ne brinite. Brownie kolač mora da bude malo mekši i pomalo lepljiv u sredini. Kada se ohladi, isecite ga na veće šnite. 

SAVET: U sirovu smesu za kolač možete dodati malo seckanog koštunjavog voća po vlastitoj želji poput npr. oraha, lešnika ili badema. Sjajan dodatak kolaču može biti i puter od kikirikija. Po želji brownie možete ukrasiti i jednostavnom glazurom od čokolade. Možete ga služiti uz sladoled ili jednostavan umak od vanile.