SAVRŠEN RUČAK: Najbolji i najlakši recept za ĐUVEČ koji ćete ikada probati

Jedan od omiljenih letnjih recepata.

bakina kuhinja

Potrebno je:

  • 500 gr piletine
  • 200 gr suvih rebara
  • 2 glavice crnog luka
  • 6-7 svežih paprika
  • manja tikvica
  • može i 1-2 šargarepe
  • 2 paradajza
  • 1 manji krompir
  • malo aleve paprike
  • suvi začin ili soli
  • može bibeta mlevenog
  • lovorov list
  • ulje

Priprema:

Na ulju propržiti krupno sečen crni luk, dodati sečenu na kocke papriku pa i nju propržiti.

Dodati na kocke tikvicu i krompit zajedno sa kockama suvih rebara pa dodati začin ili soli alevu papriku može i ml. bibea i prodinstati.

Skloniti sa šporeta. Dodati opran pirinač pa izmešati.Tepsiju podmazati uljem i sipati u trepsiju ili djuveč i poredjati sečen paradajz.

Piletinu posoliti pouljite pa i nju stavite u djuveč. Peći na 210 stepeni C oko 1 sat da tečnost ispari.



loading...