Obožavaćete ovaj recept - čokoladna torta koja se ne peče i gotova je za svega pola sata! Uživajte.
Sastojci:
- 1 l mleka
- 10 kašika smeđeg šećera
- 3 pudinga od vanile
- 300 grama mlečne čokolade (za ovaj recept potrebna je Milka, ali po želji možete da stavite i drugu vrstu čokolade)
- 100 grama bele čokolade
- 500 ml slatke pavlake
- keks po želji (oko 200 gr, dobro ide Petit ber ili Plazma)
Priprema:
U 200 ml mleka razmutite puding i šećer. Ostatak sipajte u posudu srednje veličine, pa na srednjoj temperaturi pričekajte da prokuva. Dodajte razmućen puding i šećer i mešajte dok ne dobijete puding smesu.
Podelite je na dva jednaka dela, pa u jedan stavite mlečnu, a u drugi belu čokoladu.
Mešajte dok se čokolada ne istopi. Nakon toga, ostavite smese da se ohlade.
Izmiksajte slatku pavlaku, pa po četvrtinu dobijene smese ubacite u smesu s čokoladama.
U okrugli kalup (može i u neku drugu posudu – okruglu) stavite foliju na dno i sa strane i izlijte belu smesu i deo tamne smese. Smese blago izmešajte kako bi se formirale crno-bele šare.
Nakon toga nanesite ostatak slatke pavlake, pa preko ostatak tamne smese i izravnajte. I ne žurite, sve radite polako i precizno.
Keks umačite u mleko i ređajte po smesi. Nakon toga, preko torte stavite foliju i ubacite u frižider na par sati kako bi se torta stegla.
Izvadite tortu, skinite zadnji sloj folije i stavite okruglu tacnu na tortu (bolje je da bude malo veća od kalupa) i okrenite. Odstranite kalup i, to je to.
Tortu možete dekorisati po želji.