SAVRŠEN SLATKIŠ ZA NEVEŠTE DOMAĆICE: Brza Milka torta koju ćete stalno praviti!

Obožavaćete ovaj recept - čokoladna torta koja se ne peče i gotova je za svega pola sata! Uživajte.

 

Sastojci:

  • 1 l mleka
  • 10 kašika smeđeg šećera
  • 3 pudinga od vanile
  • 300 grama mlečne čokolade (za ovaj recept potrebna je Milka, ali po želji možete da stavite i drugu vrstu čokolade)
  • 100 grama bele čokolade 
  • 500 ml slatke pavlake
  • keks po želji (oko 200 gr, dobro ide Petit ber ili Plazma)
     

Priprema:

U 200 ml mleka razmutite puding i šećer. Ostatak sipajte u posudu srednje veličine, pa na srednjoj temperaturi pričekajte da prokuva. Dodajte razmućen puding i šećer i mešajte dok ne dobijete puding smesu.

Podelite je na dva jednaka dela, pa u jedan stavite mlečnu, a u drugi belu čokoladu.

Mešajte dok se čokolada ne istopi. Nakon toga, ostavite smese da se ohlade.

Izmiksajte slatku pavlaku, pa po četvrtinu dobijene smese ubacite u smesu s čokoladama.

U okrugli kalup (može i u neku drugu posudu – okruglu) stavite foliju na dno i sa strane i izlijte belu smesu i deo tamne smese.  Smese blago izmešajte kako bi se formirale crno-bele šare.

Nakon toga nanesite ostatak slatke pavlake, pa preko ostatak tamne smese i izravnajte. I ne žurite, sve radite polako i precizno.

Keks umačite u mleko i ređajte po smesi. Nakon toga, preko torte stavite foliju i ubacite u frižider na par sati kako bi se torta stegla.

Izvadite tortu, skinite zadnji sloj folije i stavite okruglu tacnu na tortu (bolje je da bude malo veća od kalupa) i okrenite. Odstranite kalup i, to je to.

Tortu možete dekorisati po želji.