Sendvič od tikvica je veoma ukusan, a ako ga presečete na četvrtine i pričvrstite čačkalicama, dobićete ukusne zalogajčiće pogodne za serviranje gostima ili kao meze u sklopu švedskog stola na proslavama.
Sastojci koji su vam potrebni za pripremu ovih sendviča su:
- 2 tikvice
- projino brašno pomešano sa malo belog
- 3 jajeta
- malo soli
- sir
- krastavac
- paradajz
- peršun
Tikvice isecite na kolutove, posolite i ostavite da se ocede. 2/3 projinog brašna pomešati sa 1/3 belog i tikvice uvaljajte u mešavinu, a zatim i u jaja. Pržite ih na ulju sa obe strane dok ne porumene. Kada su pržene ostavite ih malo na ubrusu da upije suvišnu masnoću.
Između dve pohovane tikvice ređajte sir, paradajz i krastavac, piše Stvar ukusa. Zabodite 4 čačkalice i isecite na četvrtine. Servirajte po želji.