Savršeni SLANI MAFINI za samo 20 minuta! (RECEPT)

Slani mafini sa šunkom i kačkavaljem idealni su za užinu, večeru ili doručak, za bilo koje doba dana. Posebno su zgodni jer se pripremaju za BUKVALNO 20 MINUTA! Evo i tog magičnog recepta, a nije potrebno nikakvo posebno kulinarsko umeće!

 

SASTOJCI:

– 250 grama brašna

– 200 ml jogurta

– 80 ml ulja

– 1 prašak za pecivo

– 1 kašičica soli (osim ukoliko volite izuzetno slano, onda stavite po ukusu)

– 1 kašika kečapa

– 150 g kačkavalja

– 150g šunke ili suhomesnatog prema želji i ukusu

PRIPREMA:

U posudu sipajte brašno, prašak za pecivo i so. Malo promešajte, a onda dodajte jogurt, ulje i kečap, zatim seckanu šunku i rendani kačkavalj, a potom dobro promešajte. Potrebno je da dobijete polu-tečnu smesu, mnogo gušću od one za palačinke, a opet da ne bude previše čvrsta. Kada sjedinite smesu, kašikom vadite deo po deo i stavljajte u željene kalupe.

 

Pecite 15 do 20 minuta u rerni zagrejanoj na 250 stepeni. Kada ispečete, proverite čačkalicom da li je mafin dovoljno pečen: zabodite čačkalicu, i kada je izvadite, ako na njoj ne ostaje testo, mafini su gotovi!

Prijatno!