Slani mafini sa šunkom i kačkavaljem idealni su za užinu, večeru ili doručak, za bilo koje doba dana. Posebno su zgodni jer se pripremaju za BUKVALNO 20 MINUTA! Evo i tog magičnog recepta, a nije potrebno nikakvo posebno kulinarsko umeće!
SASTOJCI:
– 250 grama brašna
– 200 ml jogurta
– 80 ml ulja
– 1 prašak za pecivo
– 1 kašičica soli (osim ukoliko volite izuzetno slano, onda stavite po ukusu)
– 1 kašika kečapa
– 150 g kačkavalja
– 150g šunke ili suhomesnatog prema želji i ukusu
PRIPREMA:
U posudu sipajte brašno, prašak za pecivo i so. Malo promešajte, a onda dodajte jogurt, ulje i kečap, zatim seckanu šunku i rendani kačkavalj, a potom dobro promešajte. Potrebno je da dobijete polu-tečnu smesu, mnogo gušću od one za palačinke, a opet da ne bude previše čvrsta. Kada sjedinite smesu, kašikom vadite deo po deo i stavljajte u željene kalupe.
Pecite 15 do 20 minuta u rerni zagrejanoj na 250 stepeni. Kada ispečete, proverite čačkalicom da li je mafin dovoljno pečen: zabodite čačkalicu, i kada je izvadite, ako na njoj ne ostaje testo, mafini su gotovi!
Prijatno!