SAVRŠENO PRAZNIČNO UŽIVANJE: Recept za najukusniju rum kafu

Topla čokolada
Pixabay.com

U duhu praznika uživajte u prvim danima nove godine uz ukusnu rum kafu!

 

Kafa sa rumom će vas okrepiti, probuditi i zagrejati u ovim hladnim zimskim danima. Priprema se vrlo lako.

Potrebno je:

– 4 kašičice crne kafe,
– 600 mililitara vode,
– 3 kašičice šećera,
– 4 kašičice čokolade u prahu,
– 1 pakovanje šlaga od čokolade,
– 2 kašičice ruma,
– 40 grama bele čokolade.

Idealno za hladne zimske dane: Kokice u potpuno novom izdanju (RECEPT)

Način pripreme:

U veću posudu sipajte vodu, dodajte šećer i sačekajte da provri. Zatim dodajte crnu kafu, promešajte i sačekajte da se pojavi pena.  Uklonite kafu sa ringle, ostavite talog da se staloži, a zatim procedite kroz gustu cediljku. Ceđenoj kafi dodati dve kašičice ruma i čokoladu u prahu i dobro promešajte.

Šlag od čokolade pripremite prema uputstvu. Sipajte pripremljenu kafu u šoljice, pa nanesite šlag od čokolade i ukrasite kafu rendanom belom čokoladom.

Uživajte!