SEĆATE LI SE PILEROVIH? Nećete verovati kako danas izgleda Danijel i šta je sve postigao (FOTO)

Danijel Piler koji se kao dečak proslavio u takmičenju “Ja imam talenat” život je posvetio muzici i poput brata, nastavio da niže uspehe, a kako otkriva, za prvo mesto koje je osvojio na prestižnom takmičenju svakodnevno je vežbao od 10 do 12 sati.

printscreen

Mali ulični svirači iz Knez Mihailove, Danijel i Darko Piler, Beograd su napustili 2010. godine, sa porodicom se skućili u Austriji i nastavili da se usavršavaju na polju muzike. Ovog puta priznanje je stiglo Danijelu, koji je postao prvak sveta u harmonici.

Takmičenje je bilo izvanredno, došli su najbolji harmonikaši iz celog sveta. Očekivao sam prvo mesto jer sam poslednjih šest meseci po čitav dan vežbao u proseku od 10 do 12 sati. Kad se toliko trudiš, naravno da očekuješ uspeh. Postoji uvek doza pozitivne treme zato što sam već poznat u svetu harmonikaša i uvek se mnogo očekuje od mene. Dosta je teže pobediti kad si favorit i veliki je pritisak da uvek odsviraš najbolje što možeš – kaže Danijel za “Blic”, i otkriva da uvek postoje dodatne ambicije:

Bila mi je velika želja da budem prvak sveta, mnogo sam srećan i zahvalan bogu što mi je to ispunio. Naravno, uvek postoje veće ambicije, trenutno ne razmišljam o tome jer želim da uživam u ovom uspehu, pa videćemo.

Piler godinama živi izvan Srbije, ali ponosno priča o svojoj domovini:

Naravno da svi znaju da sam iz Srbije, oni su oduševljeni našom zemljom. Imaju uvek najlepše komentare jer je Srbija prepuna talentovanih ljudi na svakom polju i oduševljeni su tradicionalnom muzikom – ističe Danijel, i kaže da planiraju dolazak u prestonicu:

Planiramo da dođemo za Božić u našu divnu Srbiju ako se bude poboljšala situacija što se tiče korone i granica.